• Informacje na temat:

    ryz z czosnkiem

Przepisy na temat: ryz z czosnkiem
  • Ryż z kurczakiem

    Lekki i pożywny obiad

  • Zdrowe, smaczne i szybkie w przyrzadzeniu :)

  • Ryż ze szpinakiem

    Doskonale sprawdzi się jako dodatek do ryb lub mięs. Przepis polecamy tym, którzy dbają o linię.

  • Dosc szybkie i proste w przygotowaniu oraz bardzo sycace :)

  • Ryż z czterech stron świata

    ...ryżowego. Uformuj owalne placki. Smaż je na złoty kolor z obu stron. Osącz na papierowm ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 3. Jogurt połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i sokiem z cytryny. Sos posól...

  • ryż w innej odsłonie

  • Ryż po kantońsku

    Składniki: 200 g ryżu, sól, 2 jajka, olej słonecznikowy, 8 suszonych grzybów shitake, 4 cebulki dymki, 2 papryczki chili, 2 ząbki czosnku, kawałek imbiru, 150 g marynowanych pędów bambusa, 250 g krewetek królewskich, 150 g groszku w puszce, 3 łyżki deserowego białego wina, 4 łyżki sosu sojowego.

  • pyszne, przepis znalazlam u innej smakerowiczki, i zachwycona daniem postanowilam udostepnic przepis i na swoim profilu :)

  • mozna podac na obiad lub deser

Artykuły na temat: ryz z czosnkiem
  • Ryż smażony z warzywami

    1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając do wody skórkę startą z cytryny. 2. Marchewki obrać, pokroić w ukośne plasterki. Fasolkę oczyścić...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Smażony ryż z kurczakiem

    1. W garnku zagotuj 2 i ¼ szklanki wody. Posól, wrzuć ryż  i gotuj, aż wchłonie całą wodę. Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę...

  • Wszyscy znamy czosnek i jego właściwości, ale mało kto kojarzy, że istnieje tzw. czarny czosnek, którego działanie prozdrowotne i wartości odżywcze znacznie przewyższają moc tego pospolitego. Czarny czosnek pochodzi z Korei, coraz większą popularność zyskuje jendak w Chinach, Japonii i USA. Był dobrze znany już w starożytności i uznawany za lekarstwo wydłużające życie, a nawet zapewniające nieśmiertelność. W Polsce wciąż trudno go zdobyć, ale warto poszukać w sklepach z ekologiczną...

  • Ryż ze szpinakiem i sumakiem

    Sumak powszechnie się stosuje w bliskowschodniej kuchni. Przyprawa ta ma piękną, ciemnoczerwoną barwę i cierpkawy, cytrynowy smak. Posypuje się nim gotowe dania, zwłaszcza warzywa i sałatki albo dodaje do dressingów.

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Ryż z kurczakiem i ananasem

    ...>>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...

  • Pulpety z czosnkiem niedźwiedzim

    Przygotowanie: Umyj listki czosnku niedźwiedziego. Trzy z nich zblenduj z jajkami i posiekaną cebulą. Dodaj mięso mielone. Wsyp dużą szczyptę soli, pieprzu,...

  • W okresie jesienno-zimowym wielu z nas, walcząc z powszechnymi przeziębieniami i infekcjami, sięga po czosnek. Warto jednak wiedzieć, że chcąc skorzystać z wszystkich właściwości tej rośliny, powinniśmy umieć wybrać polski czosnek, a nie ten, który przywieziono do nas z Chin. Fot. 123RF Czosnek czosnkowi nierówny. Jeśli chociaż raz zdarzyło wam się zakupić główkę, która była pozbawiona charakterystycznego aromatu i smaku, z pewnością wiecie co mamy na myśli. Nasze sklepy zostały zalane...