• Informacje na temat:

    ryż w papirusie

Przepisy na temat: ryż w papirusie
  • Pyszny i szybki sposób na ryż z czosnkiem i Vegetą

  • Ryż bardzo dobrze smakuje z kotletem schabowym lub udkiem, oraz z mizerią lub surówką z kiszonej kapusty.

  • Delikatne i słodkie danie.

  • Mój ulubiony:-))

  • Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe

  • Oryginalny pomysł na przyrządzenie ryżu. Może służyć jako przystawka, dodatek do dania, bądź osobne danie. Tanie i łatwe w wykonaniu.

  • Kokosowy ryż, nadaje sie zarowno jako dodatek do potraw kuchni tajskiej, jak rowniez z owocami jako deser.

  • przepyszne :) urozmaici każdy obiad

  • szybko i smacznie:)

  • Łatwe i szybkie w przyrządzaniu. Doskonały dodatek do szaszłyków . Przygotowuję zawsze dużą ilość, bo jest dobry również następnego dnia, a jeść można bez mięsa, jedynie z surówkami. Smacznego! Jest to przepis mojej znajomej, doskonałej kucharki Pani Stasi.

Artykuły na temat: ryż w papirusie
  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Kwiaty w kuchni to nie tylko ozdoba stołu, choć takich nigdy nie powinno zabraknąć. Mają znacznie szersze zastosowanie niż mogłoby się wydawać. Tani szafran Przyjrzyjmy się bliżej łatwemu w hodowli, powszechnie występującemu i prześlicznie żółtemu nagietkowi. W kuchni to przede wszystkim przyprawa. Płatki nagietka mają lekko pikantny smak i od dawien dawna zastępowano nimi najdroższą przyprawę świata, czyli szafran. Znajduje to odbicie w ich nazwie - róża szafranowa.   Także dziś możemy...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym...

  • Tapinder Sharma mieszka w Polsce już 18 lat. Od siedmiu pokazuje Polakom, jak się jada w Indiach. Z okazji otwarcia kolejnej restauracji - tym razem w samym sercu Krakowa - opowiedział nam o swojej wielkiej kulinarnej przygodzie. Bartosz Rumieńczyk: Co pana sprowadziło do Polski?   Tapinder Sharma: - Zawsze mówię, że to taka historia do kolacji: przyjechałem oczywiście z miłości...   Romantyczna historia? - Jak z bestselleru, tylko trochę z innej strony, bo żonę poznałem w Indiach, gdzie...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy listę potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut. Jednak w tym...

  • Zjedlibyśmy coś, ale tak naprawdę nie mamy ani pomysłu, ani czasu na wielkie gotowanie. Co robić? Gotować, ale szybko, zdrowo i tanio. Przedstawiamy przegląd potraw, które można przygotować dokładnie w kwadrans. Fot. 123RF/PICSEL Jesteśmy coraz bardziej zapracowani, przez co w ciągu tygodnia, pozostaje nam niewiele czasu na gotowanie. Jednak nie oznacza to, że jesteśmy skazani na zupki z proszku i nieciekawie wyglądające mrożonki. Pyszny obiad można przygotować nawet w 15 minut, jednak w tym...

  • Komunia to nie tylko ważna uroczystość w życiu dzieci, ale również ich rodziców. To duża ilość pracy i spore zamieszanie, a mimo to część Polaków decyduje się na urządzenie przyjęcia w domu. Przedstawiamy kilka rad i pomysłów na domowe menu komunijne. Fot. 123RF/Picsel Pierwsza komunia święta to dzień, w którym wszystko powinno być idealne. Co roku wielu z nas staje przed dylematem, gdzie wystawić przyjęcie komunijne dziecka. Do restauracji przychodzimy na gotową uroczystość, bo za smak i...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...