• Informacje na temat:

    ryz na slodko z mlekiem kokosowym

Przepisy na temat: ryz na slodko z mlekiem kokosowym
Artykuły na temat: ryz na slodko z mlekiem kokosowym
  • Jedz i bądź piękniejsza

    Wklepujesz w twarz kremy, na włosy nakładasz maseczki? Jolene Hart, autorka książki „Eat Pretty. Jedz i bądź piękna” przekonuje, że to za mało. Twoja uroda rozkwitnie, gdy także na talerzu będziesz miała to, czego jej trzeba.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Maxi efekt w małej dawce

    Są wyjątkowo bogate w składniki odżywcze. Już niewielkie ich ilości korzystnie działają na nasz organizm. Walczą z alergią, chorobami serca, nowotworami, nadciśnieniem, depresją czy nadwagą. Superfood – bo o nich mowa – to dobrodziejstwo dla naszego zdrowia.

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...kokosowymi. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 3060 kJ/730 kcal Kapusta z patelni z kotletem schabowym Składniki: 1 cebula 750 s schabu 2 łyżki oleju...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • W obronie słodyczy

    ...świętu zakochanych. Deser proponuję minimalistyczny - pieczony ananas z lodami kokosowymi, rumem i czarną kawą, czyli wariacja na temat karaibskiego koktajlu zwanego piña colada. Natomiast Robert poleca...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Suflety na lato

    Lekkie suflety i ryżowe puddingi polecamy jako desery na upalne dni.

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...