• Informacje na temat:

    ryż do ryby

Przepisy na temat: ryż do ryby
  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    Polacy pokochali gotowanie! Gotują w programach telewizyjnych i konkursach kulinarnych, babcie próbują swoich sił z wnukami, a gospodynie domowe z przedsiębiorcami. Przed tą sympatyczną skądinąd modą broniłam się długo, ale ile można jeść ryż z warzywami i makaron ze szpinakiem?

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • znakomita do ryby

  • Sprawdzone sposoby na sałatki

    ...całości, mięso, ryby i jajka 25 procent, a ryż, makaron lub ziemniaki także 25 procent. 4. Sałatę uprawiano w Chinach już w V wieku p.n.e., znana była też w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie...

  • Kiedyś natknąłem się, nie pomnę gdzie, na artykuł Ewy Wachowicz, w którym opisywała pomysł swojej przyjaciółki. Był to znakomity przepis na to, jak zachęcić dzieci do zjedzenia ryby. Bo o tym, że ryby są zdrowe i warto je jeść, nikogo chyba przekonywać nie trzeba... Spisywałem go „na kolanie”, trochę dodałem od siebie ale najważniejsze, że to działa. I to nie tylko w przypadku dzieci… Naprawdę polecam…

  • Łosoś wędzony aromatem herbacianym

    Łosoś wędzony aromatem herbacianym Sposób przygotowania: 1. Filety z łososia natrzyj solą  i posmaruj oliwą część bez skóry. 2. Kawałki ryby przełóż do naczynia, przykryj je starannie i wstaw do lodówki na 60 minut. Do miski wsyp ryż, cukier oraz zawartość 12 torebek herbaty Earl Grey Ahmad Tea London, wszystko dokładnie wymieszaj. 3. Przygotuj naczynie...

  • zdrowe i proste

  • Gulasz rybny

    ...ml bulionu Suszony koperek 1 łyżka masła 100 g śmietany Koperek do dekoracji Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ryby pokroić w dużą kostkę(...), zagotować, dodać ryby. Doprawić koperkiem, solą i pieprzem. Pomidory przesmażyć na maśle. I dodać do ryb. Wmieszać śmietanę. Podawać z ryżem.

  • Co zrobić żeby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia?

Artykuły na temat: ryż do ryby
  • Smaki spiżarni: Ryż

    Na konsystencję i smak ryżu wpływa sposób gotowania. Aby ryż był sypki, wypłuczmy go przed gotowaniem. Klasyczny biały gotujemy w podwójnej ilości wody, brązowy, dziki, arborio - w poczwórnej. Biały 15 min, brązowy - 30-40 min, dziki - godzinę. Solimy pod koniec gotowania. Wtedy też możemy dodać odrobinę szafranu, imbiru czy kolendry, zyskując ciekawy smak. Ryż na słodko przyprawmy cynamonem lub...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Łuszczyca - trzymaj ją w ryzach

    ...jest ich w rybach, oleju lnianym i konopnym. Przynajmniej dwa razy w tygodniu zjedz porcję morskiej ryby (łososia, śledzia, dorsza). Codziennie przyrządzaj sałatki z dodatkiem oleju lub oliwy tłoczonych na zimno. Są też bogate w ważną dla skóry witaminę E i ułatwiają przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, K i E). Olejem lnianym lub konopnym możesz polewać ugotowany makaron, ryż...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Jak trzymać w ryzach cholesterol

    ...nasycone kwasy tłuszczowe, które powodują odkładanie się LDL w naczyniach krwionośnych. Warto zastąpić je dobrymi tłuszczami. Jeść ryby morskie (mają cenne kwasy omega-3) i oleje roślinne. Wybierać chude wędliny i mięso (np. indyka, kurczaka, ale bez skóry, bo to bomba cholesterolowa). Mięsa i ryby przyrządzać z jak najmniejszą ilością tłuszczu, np. dusić, piec, gotować. Odstawić słodycze i produkty...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Trudno będzie utrzymać wszystkie emocje w ryzach. Brakowac będzie Tobie spokojnego spojrzenia na swoje własne poczynania. Jeśli tak bardzo pragniesz akceptacji,...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Dziesiątka kier. Dzisiaj bezcenna okaże się siła spokoju. Na szczęście jeśli trzeba potrafisz nerwy trzymać w ryzach. Dziewczyna, która wpadła ci w oko...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

Wideo na temat: ryż do ryby
  • Sekrety kuchni polskiej reprezentacji

    - Na śniadanie nie może zabraknąć owsianki robionej na płatkach ryżowych lub jaglanych z mlekiem kokosowym i dodatkami. Jeśli chodzi o obiad, to zawsze jest mocny, esencjonalny rosół, do tego podajemy makaron bezglutenowy, chude mięsa, grilowana pierś z kurczaka, perlicy, cielęcina, czy filet z białej ryby. Z kolei posiłek najbliżej meczu to bataty, ryż czerwony czy kasza gryczana, ewentualnie