• Informacje na temat:

    ryby z mikrofalówki

Przepisy na temat: ryby z mikrofalówki
  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    Ryby i owoce morza są niskokaloryczne, lekkostrawne, smaczne. I zdrowe. Ale czy zawsze? Oto przegląd popularnych opinii na temat ryb i owoców morza.

  • Bardzo dobra zapiekanka z pomidorem.

  • Gotowanie na zapas pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze

    ...trzymają ciepło, więc są dobre także do transportowania potraw. Pojemniki aluminiowe są dobrym opakowaniem do przechowywania ciast, a także wędzonej ryby. Nie zajmują wiele miejsca Na rynku(...) do nich nie przywierają, łatwo można je umyć. Z wszystkich rodzajów pojemników są jednak najdroższe. -   Silikonowe pojemniki można wkładać zarówno do mikrofalówki, jak i zamrażalnika. Świetnie...

  • zdrowe i proste

  • Obiad w pół godziny

    ...pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok...

  • bo w mikrofalówce też się dobrze piecze, serio

  • Kiedy dopada nas głód na coś słodkiego, nie chce się nam iśc do sklepu, piec całej blachy ciasta i przede wszystkim czekać aż to ciasto się upiecze, bo chcemy cos słodkiego teraz zaraz, takie ciacho jest idealne :-) Proste składniki, szybko sie przygotowuje, a jeszcze szybciej "piecze" :-). Wiem wiem, z mikrofalówki, niezdrowe ... ale raz nie zawsze :-)

  • Pyszne ciasto w 5 minut

  • Ekspresowa słodka przekąska.

  • Ekspresowe ciasto, do którego potrzebujemy tylko kilku składników i kubek. Oraz mikrofalę.

Artykuły na temat: ryby z mikrofalówki
  • Leki i suplementy dla mam i kobiet w ciąży – na jakie witaminy czeka Twój organizm?

    ...w mlekiem, jedząc jaja, ryby morskie i warzywa, takie jak marchew i dynia. Po drugie – cynk . Cynk przyspiesza gojenie się ran poporodowych. Znajdziesz go w kaszach, jajach i orzechach. Po...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • 10 rad, jak zjeść dobrze za granicą i nie dać się oszukać

    ...gotowych dań w marketach. Dowiedz się, jak wygląda kuchnia danego kraju, jakie są najbardziej popularne produkty i dania. Szukaj tych najciekawszych i próbuj ich. Zamawiaj świeże ryby i owoce morza(...) najświeższe ryby i owoce morza. Zajrzyj po dodatki i mięsa. Grilluj, smaż, gotuj, duś. Krótko, z minimalną ilością przypraw. Sól, dobra oliwa i zioła pozwolą ci wydobyć prawdziwe smaki i aromaty. A co...

  • Mikrofalówka może nam pomóc w kuchni na naprawdę dziwne sposoby... Do czego możemy wykorzystać kuchenkę mikrofalową? Fot. 123RF.COM/PICSEL Mikrofalówka służy nam do podgrzewania gotowych potraw. Jednak nie doceniamy potencjału tego urządzenia. Pogrzanie w niej cebuli lub czosnku pomoże w ich szybszych obraniu. Sprawdzi się również w odświeżeniu chipsów. Które z zastosowań mikrofalówki najbardziej przypadnie ci do gustu?   Agencja TVN/x-news 10 szokujących faktów o mikrofali. Kliknij!...

  • Czary w kuchni mikrofalowej

    ...folię. Jaki produkt, taka moc Niektóre mikrofalówki mają podziałkę zakresu, przy pomocy której możemy ustawić odpowiednią moc do rozmrażania, gotowania lub pieczenia. Zakresu 1 - 2 używamy do(...), aby produkt nie leżał w wodzie. - Ryby i drób można rozmrażać w całości, jednak wcześniej (w połowie ustawionego czasu) należy skrzydełka, udka oraz ogony i głowy zawinąć w aluminiową folię, żeby się...

  • Kuchenka mikrofalowa wcale nie musi służyć jedynie jako szybki „podgrzewacz” gotowych, mocno przetworzonych (a co za tym idzie – niezdrowych) produktów. Za pomocą mikrofal można także gotować i piec! W mikrofalówce można przyrządzić zdrowy obiad, a nawet upiec ciasto! / fot. 123rf.com Dania z mikrofali wcale nie są niezdrowe! Czasem nawet są lepsze niż dania „tradycyjne" z patelni czy piekarnika. Jak to możliwe? Do potraw z mikrofalówki nie trzeba dodawać tłuszczu, nie trzeba też korzystać...

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    ...wigilijnych smaków sprzed wieków. Kompot z suszu? Jakaś obrzydliwa breja. Śledzie śmierdzą, grzyby bleee. Najczęściej kończy się na tym, że jedzą tylko kawałek ryby, najchętniej łososia. A potem(...) z grzybami i kapustą, zupa grzybowa, czerwony barszcz z uszkami, ryby: dorsz po śląsku, w zalewie pomidorowej, karp po żydowsku na słodko, z rodzynkami. Wszystko podajemy w formie przystawek...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Kobieto, uważaj na kilogramy!

    ...to być sałatki owocowe, warzywne, które nie będą wymagały podgrzania lub - jak niektóre potrawy - ponownego zagotowania. Chyba że w miejscu pracy mamy dostęp do mikrofalówki - wtedy nie ma znaczenia(...) wprowadzić do jadłospisu ryby. I bez wysiłku fizycznego się nie obędzie. Dbałość o utrzymanie lub zwiększenie aktywności fizycznej jest zalecana. Ślubuję Ci... a potem adieu! Ślub i tworzenie...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy zazwyczaj podają ceny za...