• Informacje na temat:

    ryby pieczone w folii przepisy

Przepisy na temat: ryby pieczone w folii przepisy
  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...zdrowe, pyszne i nie tuczą. To spodoba się szczególnie kobietom! Wybieraj na grilla to, co jest zdrowe: Równie smaczne jak karkówka czy żeberka, mogą być: niskokaloryczny opiekany drób, ryby, owoce morza, warzywa, a nawet sery (szczególnie oscypek) i owoce. Zawsze używaj tacek: Jeśli ułożysz mięso czy ryby bezpośrednio na ruszcie, tłuszcz i soki będą skapywały na żar. A wtedy pojawi się...

  • Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed pieczeniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny.

  • Lekkostrawne grillowanie

    ...mikroklimacie tworzy się swoisty sos. Tak przyrządzone jedzenie jest bardziej soczyste niż pieczone bezpośrednio na ruszcie. To idealny sposób przygotowywania ryb, owoców i warzyw. (ack) ZOBACZ PRZEPISY NA(...) marynowanie, inaczej bejcowanie. Ryby i warzywa zanurzone w marynacie nabierają nowych cech smakowo-zapachowych, zmieniają swoją strukturę, a mięso dodatkowo mięknie i kruszeje. Taką porcję łatwiej...

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Grill? Dlaczego nie!

    ...naturalnych substancji, które nie wydzielają zapachów. Obserwujmy palenisko, kiedy pokryje się szarym popiołem, wówczas możemy rozpocząć grillowanie. Nie od razu grill zbudowano! Poznaj przepisy z serwisu(...), temperatura jest za wysoka. Byle nie na ogniu Choć najlepiej smakuje mięso pieczone wprost na ogniu, powinniśmy unikać takiego sposobu, bo jest wyjątkowo niezdrowy. To własnie podczas przypiekania...

  • Prosty sposób na pyszną i soczystą rybkę :) Przepis pochodzi z książki pt. "Kuchnia Polska".

Artykuły na temat: ryby pieczone w folii przepisy
  • Świąteczne smakołyki

    Są takie potrawy, które podajesz w Boże Narodzenie co roku. Może skusisz się na przygotowanie ich nowych wersji lub zastąpisz je innymi? Wypróbuj nasze przepisy na ryby, mięsiwa i grzyby oraz smakołyki z maku i piernika.

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Choroby układu krążenia: Sposób na zdrowe jedzenie

    ..., duszone, pieczone w folii. Mus wiśniowy na gorąco to pełnowartościowe śniadanie na początek dnia. Zawiera wszystkie niezbędne składniki takie jak białko z chudego mleka, złożone węglowodany z płatków(...) o wielo- i jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Znajdują się one w oleju słonecznikowym, sojowym, kukurydzianym oraz w oleju rzepakowym i oliwie z oliwek. Należy regularnie spożywać ryby morskie...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...posmarowanej olejem i podziurkowanej folii aluminiowej. Nakryj grill pokrywą lub folią aluminiową. Wędź ryby ok. 20-30 min. bez odwracania. Dosyp mokrych wiórów i wędź kolejne 30 min. Ostudź. Jak ją jeść(...) zawartości selenu, 100 g ryby zaspokaja niemal całe dzienne zapotrzebowanie na ten mikropierwiastek, który nie tylko pobudza układ immunologiczny, ale reguluje też wytwarzanie hormonów przez tarczycę...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...rakotwórczy akrylamid (związek powstaje pod wpływem smażenia w produktach zawierających skrobię). Lepsze będą ziemniaki pieczone w folii, idealne - z wody, gotowane w mundurkach (tracą dzięki temu(...) basenach (hot dogi). Co radzą eksperci? Alternatywą dla ciężkostrawnych, tłustych i kalorycznych mięs (karkówki, golonki, schabowego, kebabu) jest drób, ryby, owoce morza. - Ale uwaga. Ryba kojarzy...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Nie martw się o zapas

    ...zapasów. Ale można temu zapobiec, stosując zasady dobrego przechowywania. Produkty świeże Mięso i ryby. Zawierają dużo wody, białka i tłuszczu, które sprzyjają rozwojowi bakterii odpowiedzialnych(...) z mrożonkami do torby termoizolacyjnej). W domu umyte i osuszone mięso przechowuj w lodówce do trzech dni (mielone, podobnie jak ryby, o dzień krócej) w dowolnym naczyniu wyłożonym papierowym ręcznikiem...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...