• Informacje na temat:

    ryba żurawina

Przepisy na temat: ryba żurawina
  • Ryba na słodko w galarecie

    Ryba w galarecie to wykwintna, elegancko wyglądająca na stole potrawa. Dodatkowo jej zaletą jest fakt, że można bawić się jej smakami. Opcję na słodko pokocha każdy miłośnik wyszukanych świątecznych dań.

  • Czasami warto zrobić sobie dzień bezmięsny, postny piątek. Proponuję rybę z kwaskowo słodką żurawiną.

  • Tatar śledziowy na grzance

    Przekąska z rybą. Smaczna i bogata w białko

  • Wypróbowany przepis na "Żurawina w gruszce"

  • Śledzik na świąteczny stół - tradycja w nowym wydaniu

    ...odżywczych i wyśmienity smak to najlepsze powody, aby wykorzystać je w kuchni. Filety firmy SEKO świetnie sprawdzają się w formie przystawki, do sałatki, czy też w rybnej zapiekance. Ryba po grecku SEKO 500 g, cena: ok. 8zł - tradycyjny smak w nowym, wygodnym wydaniu - ryba po grecku bez konserwantów firmy SEKO pozwala na zachowanie wyśmienitego smaku i zaoszczędzenie czasu, tak cennego...

  • Wypróbowany przepis na "Żurawina i czekolada"

  • Pyszne dania z bakaliami

    Propozycje na pyszną, lekką kolację, która pobudzi zmysły i wprawi w dobry nastrój.

  • Delikatna, w chrupiącej panierce.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

Artykuły na temat: ryba żurawina
  • Crumble z TRZECH jabłek z żurawiną i z pomarańczą oraz MENU na ten tydzień

                Pobawiłam się dzisiaj jabłkami… zimowymi jabłkami mieszając ich gatunki i tworząc crumble pachnący na cały dom ! Ten deser pomimo...

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...

  • Ryby smacznie podane

    Dorsz z warzywami 1. Rybę kroimy na mniejsze, ale w miarę równe kawałki, skrapiamy połową soku z cytryny i odstawiamy. Umyte pomidory kroimy w ćwiartki,...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Co jeść przy chorobie wrzodowej żołądka

    ...letnia woda. Kolacja Ryba na parze z marchewką i groszkiem, herbata rumiankowa albo twarożek z przetartymi jagodami i kromka czerstwego chleba, herbatka koperkowa.

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Co jeść, gdy bardzo bolą cię stawy

    ..., ogórki, por, brokuły (obecny w nich sulforafan blokuje produkcję enzymu niszczącego chrząstkę stawową). Z owoców najcenniejsze są: jagody, żurawina, truskawki (również mrożone), cytrusy, owoce(...). Stanowią także bardzo dobre źródło białka. Pamiętaj o tłustych rybach Stawom sprzyja dieta bogata w nienasycone kwasy omega-3 i omega-6, które mają silne działanie przeciwzapalne. Dostarczają też...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...takie skomplikowane. Zamiast śledzi można bowiem podać boczniaki w korzennej marynacie, a smaczny zamiennik ryb smażonych stanowi np. seleryba - czyli, jak sama nazwa wskazuje, ryba z selera...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...