• Informacje na temat:

    ryba zapiekana w piekarniku w folii

Przepisy na temat: ryba zapiekana w piekarniku w folii
  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...posiekanego koperku. 4 kawałki folii aluminiowej posmarować olejem i ułożyć na nich filety doprawione solą i pieprzem i obłożone półplasterkami cytryny. Natkę pietruszki, kolendrę i pozostały koperek drobno pokroić i wymieszać, posypać nimi rybę. Folię zawinąć. Ryby zapiekać na grillu lub w piekarniku przez 8-12 minut. Sałatkę z ogórków doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Masło wyjąć...

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

  • Z garnków świata: Szwecja

    Jansona - ziemniaki zapiekane z sardelami, anchois prosto z puszki: ziemniaki kroi się w plastry, przekłada się je anchois, zalewa olejem, dodaje masła i zapieka w piekarniku - to szybki przepis Roberta(...) przez otwór w folii, obciąż wierzchu drugą deską. Wstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny. Przed podaniem oczyść rybę z kopru, pokrój w cieniutkie plasterki. Wołowina po marynarsku Przygotuj...

  • Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana w sosie warzywnym"

  • Idealne danie na piątek ale także na każdy inny dzień dla smakoszy ryb. Prosty w przygotowaniu, smaczny do podania z dowolną sałatką oraz np. frytkami.

  • Zdrowe i bardzo szybkie w wykonaniu.

  • bardzo pyszna rybka,mój mąż ją uwielbia!

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Smaczny pomysł na "Ryba zapiekana"

  • Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana"

Artykuły na temat: ryba zapiekana w piekarniku w folii
  • Sposoby na łososia

    ...odpowiedzialne m.in. za profilaktykę chorób serca, stawów oraz budowę i działanie mięśni. To właśnie łosoś ma najwięcej tych składników, spośród ryb dostępnych u nas. Ta morska ryba zawiera witaminy z grupy(...). Danie zapiekaj przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Pieczony w ziołach Składniki: 800 g łososia (filet), łyżka soku z cytryny, łyżka mieszanki przypraw do ryb, 2 łyżki...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Sezon na grillowanie

    ...ziemniak, brokuł, kalafior, cebulę, pieczarki, cukinię, bakłażan, paprykę - pokroić, podlać łyżką oliwy i tak zawinąć w kuleczki z folii. Po upieczeniu otrzymamy smaczny i zdrowy dodatek do mięsa albo(...). Wracam z weekendu wypoczęta i najedzona, w dobrym humorze. Pani Aneta, oprócz mięsa, kładzie też na ruszt warzywa. - Mają inny smak niż zapiekane w piekarniku - podkreśla. - Preferuję rozsądne...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Rozmaitości z pieca

    .... Ryba w marchewce Składniki na 4 porcje: 80 dag marchewki, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 80 dag filetów z mintaja lub innej białej ryby, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny(...) i łyżki mąki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wylać do niego sos i ułożyć na nim rybę i plastry marchewki. Piec w nagrzanym do 200ºC piekarniku przez ok. 25 minut. Zapiekanka rzymska...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Dieta garstkowa

    ...w ósemki. Masło wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem. Tak przygotowanym masłem czosnkowym posmaruj pieczywo i pokrój je w drobną kostkę, a następnie zapiecz w piekarniku na złoty kolor. Grzankami posyp(...) godzin. Po tym czasie ułóż ją na folii aluminiowej lub w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez ok. 20 min w temp. 180 st. C. Tak przygotowaną rybę podawaj z kaszą gryczaną i brokułem na parze i polanym...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Pomidorowe eksperymenty

    .... Brytfankę lub żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż w niej pomidory. Zapiekaj je ok. 20 min w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180° C. Pomidory są gotowe, gdy ser się roztopi, a ryba stanie...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...