• Informacje na temat:

    ryba z rusztu

Przepisy na temat: ryba z rusztu
  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    ...1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub kolorowy pieprz; sól.

  • Sprawdzony przepis na "Łosoś z rusztu"

  • Rybę położyć na folii, polać oliwą, posolić, popieprzyć i "ozdobić" dwiema gałązkami rozmarynu zerwanego prosto z ogródka. Zawinąć folię i położyć pakunek na ruszt. Poczekać chwilę. Nie ma niczego lepszego. Ryba rozpływa się w ustach, a smaku i zapachu rozmarynu nie da się do niczego porównać. Lapidarne, ale jakie wyśmienite. Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie...

  • Sprawdzony przepis na "Piersi z rusztu"

  • Zasady zdrowego grillowania

    Zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, zadbaj o kilka ważnych rzeczy, dzięki którym jedzenie zyska na wartości i smaku.

  • Coś innego i ciekawego zarazem z rusztu

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    .... Należy jedynie pamiętać, że przyprawianie warzyw powinno mieć miejsce już po zdjęciu ich z rusztu. Marynowanie ich przed grillowaniem może pogorszyć smak i wpłynąć na proces ogrzewania. Czerwone mięso(...) produktach na grilla, nie możemy zapomnieć o rybach. Zawierają one dużo witaminy D oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także są źródłem jodu i wysoko przyswajalnego białka. Na ruszcie świetnie...

  • zdrowe kotlety na obiad.

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...oszustwa. Przy rybach ludzie też nie mają świadomości, że ryba mrożona ma na sobie glazurę, czyli skorupkę z lodu, który się wytopi i też niewiele z niej zostanie. Dlatego tak ważne są świeże produkty...

  • Smaczny pomysł na "Pikantny pstrąg z rusztu"

Artykuły na temat: ryba z rusztu
  • Mistrzostwo grillowania

    Maj to czas, kiedy odświeżamy swoje umiejętności w grillowaniu, ale warto też wypróbować klika nowych trików. Warto wprowadzić małe lub większe zmiany w celu udoskonalenia swojej techniki, zadziwienia gości i stania się niekwestionowanym mistrzem rusztu!

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Zen i sztuka łowienia ryb

    .... Ale nic z tych rzeczy - wędkarz nie łowi po to, żeby złowić, tylko po to, żeby być "na rybach". Na rybach można zapomnieć o świecie, z rodziną i pracą na czele, można oddać się długiej kontemplacji(...) przygotowanym na różne ewentualności. Załóżmy, że pan domu oddala się objuczony sprzętem wędkarskim i ubrany w charakterystyczną kamizelę. Jeśli ryba nie będzie brała jak opętana, mamy kilka lub...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    WINIARY  –  to niezastąpiony dodatek do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw oraz mięs z rusztu. Świetnie sprawdzi się także w daniach z jaj, wędlin, mięs i ryb na zimno. Przyprawa ZIARENKA(...) oknem robi się ciepło, coraz chętniej spędzamy czas poza domem i w towarzystwie rodziny czy przyjaciół wspólnie urządzamy spotkania przy grillu. Bez względu na to czy przyjęcie z potrawami z rusztu w roli...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Grill po polsku

    ...całej powierzchni rusztu, bo utrzymuje ją nawet przez cztery godziny.  Nie kupujmy węgla czy brykietu nasączonego od razu podpałką. Chemikalia i toksyny wydzielane podczas jej spalania szybciej(...) świeżych warzyw i owoców. Zawarte w nich antyoksydanty zneutralizują wprowadzone do organizmu szkodliwe związki. W wersji light Pierś z kurczaka zamiast karkówki, ryba i warzywa zamiast kiełbasy...

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Najlepsze pstrągi z grilla i z patelni

    Lato to najlepszy czas, aby zajadać się tymi pysznymi rybami. Można je bez trudu przyrządzić na grillu lub na patelni.

  • „Food Tube Jamiego Olivera” to prowadzony przez Jamiego kanał na You Tube, zrzeszający miłośników dobrego jedzenia. Spośród zamieszczonych na kanale filmów Jamie wybrał trzy tematy kulinarne, tworząc w ten sposób trzy unikatowe książki kucharskie: Szalony grill - 50 niesamowitych przepisów, które odmienią twoje grillowanie Sezonowe słodkości - pomysłowe przepisy na pyszne ciastka i babeczki Rodzinne przysmaki - przepisy od serca na każdy dzień tygodnia   Szalony grill - 50 niesamowitych...