• Informacje na temat:

    ryba z puszki z jajkiem

Przepisy na temat: ryba z puszki z jajkiem
  • Ryba rybie nierówna

    ...i cukrzycą.  Dorsz - chuda ryba morska. Polecany odchudzającym się, na lekkostrawnej diecie. Ma mało cholesterolu.   Szprotki - są dość tłuste. Jedzone wraz z ośćmi, np. z puszki, są bardzo dobrym(...). A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych...

  • Swietna przekaska miedzy posilkami, zawierajaca witaminy A, B1, B2 i C.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...w 10 minut! Farsz do pierogów Można przygotować go z tuńczyka z posiekaną cebulką, papryką, natką pietruszki, ew. jajkiem na twardo. Dopraw solą, pieprzem, nadziej pierogi. Oryginalne risotto(...) z puszki i np. szpinak, tarty parmezan, masło. Dopraw. Nadzienie do warzyw Z tuńczyka (zarówno w oleju jak i w sosie własnym), możesz przyrządzić farsz do wydrążonych warzyw – np. pomidorów...

  • Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :)Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!

  • Gołąbki z kapusty włoskiej z rybą

    Składniki: główka kapusty włoskiej 80 dag filetów rybnych szklanka bułki tartej jajko olej kiełki fasoli mung kukurydza z puszki 3 łyżki sosu balsamicznego sól pieprz listki kolendry Przygotowanie: 1. Główkę kapusty włóż do dużego garnka z osoloną wodą, gotuj 10 minut. Wyjmij, zalej zimną wodą, odstaw do osączenia. Filety rybne umyj, osusz, pokrój w paski...

  • Kiedy w pobliżu brak sklepu rybnego a ryby w markecie mają więcej lodu niż składnika głównego, trzeba zadowolić się rybką z puszki. Polecam szybką, prostą i smaczną sałatkę z makrelą z puszki w roli głównej.

  • Poradnik nowoczesnej kuchni Darii Ładochy: Banan albo chia zamiast jajka

    ...puszki w mleku powinna się oddzielić tłusta część od wody. Wyjmij gęstą zawartość puszki i ubijaj z dodatkiem syropu z agawy" - zdradza Ładocha. (PAP Life) autorka: Paulina Persa...

  • Ananas wykorzystywany jest jako naturalny środek, który wspomaga trawienie, stosowany jest w dietach. Również można wykorzystać jego słodko kwaśny smak oraz aromat do różnych potraw, proponuję rybę.

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru

  • Delikatna, w chrupiącej panierce.

Artykuły na temat: ryba z puszki z jajkiem
  • Ryba rybie nierówna

    ...serca i cukrzycą. Dorsz - chuda ryba morska. Polecany odchudzającym się, na lekkostrawnej diecie. Ma mało cholesterolu. Szprotki - są dość tłuste. Jedzone wraz z ośćmi, np. z puszki, są bardzo(...). A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Wszystko o pieczarkach

    .... Z puszki Pieczarki z puszki są dosyć mdłe. Dlatego odcedzam je i zalewam na dzień lub dwa sokiem z kwaszonych ogórków. Tak podkwaszone, są znakomitym dodatkiem do smażonych i pieczonych mięs lub ryb...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Przeżyj wiosnę z alergią!

    ...alergen występuje w kakao, ale i w roślinach strączkowych, otrębach, rybach, kawie, herbacie, ziemniakach. Niebezpieczne jest jedzenie z puszek i stalowych naczyń. Uważaj na alkohole. Najczęściej...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...