• Informacje na temat:

    ryba z pieprzem cytrynowym i marchewką pieczona

Przepisy na temat: ryba z pieprzem cytrynowym i marchewką pieczona
  • Ryba pieczona z warzywami

    ...i pieprzem cytrynowym. Polej składniki w formie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz przez 25-30 minut.  

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    .... Wlać bulion i śmietanę. Zagotować i gotować jeszcze 2 minuty. Koperek drobno pokroić i dodać do warzyw. Doprawić sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Filet pokroić na 8 części, doprawić sola i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na sklarowanym maśle  4- 5 minut. Ziemniaki odcedzić, odparować,  posypać pokrojona drobno natką pietruszki. Rybę podawać z ziemniakami i warzywami. Czas...

  • Wypróbowany przepis na "Ryba z marchewką"

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...wołowinę, czosnek, oregano, suszoną bazylię i pastę lub przecier pomidorowy. Dopraw całość solą i pieprzem. Mieszaj czystymi rękami, aż składniki dobrze się połączą. Podziel masę mięsną na cztery równe(...) bułek na talerzach, połóż na nich plastry pomidora i posyp listkami bazylii. Skrop je octem balsamicznym i dopraw pieprzem. Na wierzch połóż skwierczące burgery i przykryj górnymi połówkami ciabatt...

  • jesień to też pora na pòźne śniadania,rozgrzewajàce i pozwalajàce poczuć się pełnym energii na resztę dnia ...i nocy...;-)

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...wodzie ok. 5 min, by żółtko nie do końca się ścięło. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą i posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż(...) oprósz solą, pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą, posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż na oleju. Dolej bulion, zmniejsz ogień i duś przykryte 5-6 min...

  • Pyszne, niedrogie danie na kazda kieszen. Tradycyjny Angielski obiad. Zapraszam do gotowania :)

  • Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)

  • Wypróbowany przepis na "Smażona ryba w cytrynowym sosie"

Artykuły na temat: ryba z pieprzem cytrynowym i marchewką pieczona
  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • A na talerzu maj

    ...konsystencję. Dopraw do smaku pieprzem, dodaj zielony groszek, wymieszaj, przykryj garnek z ryżem (możesz owinąć go ręcznikiem, żeby risotto nie ostygło). Rozgrzej na patelni łyżkę masła, obsmaż marchewkę(...), wymieszaj. Wlej zasmażkę do zupy, zagotuj, mieszając. Do śmietanki dodaj odrobinę wywaru z kapusty, wymieszaj, całość przelej do garnka. Dopraw do smaku cukrem, octem, solą i pieprzem. Na koniec...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Teraz ryby mają głos

    Wigilia to ich czas. W tym roku spróbuj jednak nieco bardziej nowoczesnych dań z owocami morza i rybami w roli głównej. A na deser podaj piernikowy przysmak.

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Gofry gryź!

    ...fasoli. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj ok. 25 minut, aż zmięknie. Odcedź i odstaw. Zmiksuj seler naciowy z cebulą, marchewką i czosnkiem, przełóż do miski. Zmiksuj też papryczkę. Na(...) godziny. Po wyjęciu dodaj syrop, dopraw fasolkę solą, pieprzem, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Ciasto na gofry: wymieszaj drożdże w 125 ml letniej wody. Rozpuść masło w rondlu, wlej mleko...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Pomysłowe dania z... resztek

    ...ryba nie była solona i przyprawiana pieprzem, oprósz ją, skrop sokiem z cytryny. Przygotuj posypkę do zapiekania: tartą bułkę wsyp do miseczki. Dodaj skórkę otartą z jednej cytryny oraz drobno tarty(...)Ryba zapiekana w posypce Składniki na 4 porcje: 4 spore filety smażonej lub pieczonej ryby, 1/2 kostki masła, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku, 1/3 pęczka koperku, 1/3 pęczka...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...