• Informacje na temat:

    ryba z piekarnika z porami

Przepisy na temat: ryba z piekarnika z porami
  • Ryba po toskańsku– w pomidorach

    ...) i zagotuj. 3. Przełóż do rondla kawałki ryby i pokryj je sosem. Wstaw danie do piekarnika, zapiekaj 10-15 minut.

  • Smaczne, nie tuczące danie drugie.

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    ...rybę masę ziołowo-orzechową. 4. Poukładaj na wierzchu cienkie paseczki cukinii. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, posyp świeżo zmielonym pieprzem. Zawiń papier i wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do...

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    .... Posypać cebulką i koperkiem, zalać śmietaną z jajkami i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 50 minut w 175 st. C. Podawać z bagietką.  Czas przygotowania: 70 minut(...) cytryny. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w 200 st. Przez 15-20 minut. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal     Łosoś...

  • Niezbyt szybkie, ale tanie, bardzo smaczne i sycące.

  • Leszcz pieczony z warzywami

    ...obłożyć wiórkami masła. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. C ) na 40 minut. Podawać z młodymi ziemniakami. Czas przygotowania: 2 godziny Przepis na 4 porcje...

  • ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu każdy lubi inne mięso

  • Obiad w pół godziny

    ...przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok(...) podsmażyć na oleju ze wszystkich stron, dodać chili, krótko smażyć razem. Doprawić do smaku solą i słodką papryką. Połączyć z porami i chwilę poddusić. Podlać szklanką wody i śmietaną, wymieszać. Gotować...

  • Zdrowe i bardzo szybkie w wykonaniu.

Artykuły na temat: ryba z piekarnika z porami
  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • ...a na wierzch kawałki łososia. Przykryć porami, posypać ziołami i nałożyć śmietanę. Zawinąć folię na rybie i szczelnie złączyć brzegi. Nie owijać łososia folią bardzo ciasno, należy pozostawić wolną przestrzeń wokół niego. Dzięki zebranej tam parze, ryba nie wyschnie. Papiloty ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 12 minut. Paczuszki ułożyć na talerzach, podać zamknięte...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • ​Czy Święty Jacek wymyślił pierogi?

    ...z łyżką zimnej wody, a następnie wkładamy do piekarnika. Pieczemy tak długo, aż nasze pierogi będą pięknie przyrumienione na złoty kolor. Przepis na staroruski pieróg znajdziesz na następnej stronie(...) będzie miękkie. Kaszę mieszamy z 1 całym jajkiem, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni i suszymy około 10 minut. Następnie rozbijamy kaszę za pomocą widelca. Zalewamy gorącą wodą oraz...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...i włożyć go do posmarowanej grubo masłem specjalnej formy do Reindlinga (okrągłej brytfanki). Ciasto wkłada się do zimnego piekarnika i piecze w temperaturze 150-180 stopni przez ok. 1 godzinę. Po wyjęciu z piekarnika zostawić do przestygnięcia, a następnie wyjąć z formy. Reindling służy jako pieczywo do niedzielnego śniadania. Na Wielkanoc je się go z szynką i chrzanem z jajkiem. Wyjątkowo...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Sposoby na łososia

    ...odpowiedzialne m.in. za profilaktykę chorób serca, stawów oraz budowę i działanie mięśni. To właśnie łosoś ma najwięcej tych składników, spośród ryb dostępnych u nas. Ta morska ryba zawiera witaminy z grupy(...) i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 st. C przez ok. 20-25 min. Warzywa pokrój na kawałki, obsmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 2 łyżki wody i duś do miękkości...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...