• Informacje na temat:

    ryba z patelnie grillowej

Artykuły na temat: ryba z patelnie grillowej
  • Czy wybór patelni ma znaczenie?

    ...wykonana jest patelnia. Najpopularniejsze są te aluminiowe. Doskonale przewodzą ciepło i są dużo lżejsze niż patelnie wykonane z innych materiałów, jak np. z żeliwa. W przypadku tych aluminiowych warto zwrócić uwagę na grubość ścianki i dna. Im są grubsze, tym patelnia będzie bardziej trwała i odporna na deformacje. Dla przykładu, aluminiowe patelnie Graphite marki AMBITION pokryte są szwajcarską, dwu...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Łosoś z salsą z mango i awokado

    Przygotowanie: Wymieszaj miód z sosem sojowym, sokiem z cytryny, przyprawami, czosnkiem i natką. Natrzyj marynatą łososia. Usmaż rybę na patelni grillowej...

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

  • Udany połów

    Na ryby - w każdziuteńki wolny dzień. Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień, śpiewali Starsi Panowie. Ale my wypływamy na szersze wody, by złowić doradę, makrelę, okonia morskiego albo sardynki. A później przyrządzić je prosto, ale oryginalnie. Bo nie tylko usmażone w panierce z bułki tartej są smaczne. Ryba w potrawce, z orzechami czy w kolendrze i chili to nęcąca alternatywa dla dorsza z patelni.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Tłuszcze w diecie

    Jak grillować zimą? Jeśli chcemy smażyć potrawy, róbmy to krótko, na patelni grillowej albo w grillownicy. Wybierajmy do tego chude mięsa, tj. drób bez skóry i ryby morskie lub słodkowodne. Unikajmy karkówki, kaszanki, kiełbasy. Mięso lub ryby zawsze przed włożeniem na ruszt zamarynujmy w oleju o wysokiej temperaturze dymienia, tj. oleju z pestek winogron lub rzepakowym. Do marynaty dodajmy...

  • Wczoraj 10.05.2012 zakończył się konkurs na najlepszą potrawę grillową. Za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy! Tegoroczny weekend majowy był rekordowo długi. Zatem bez problemu można było oddać się pasji grillowania, czyli tego co Polacy lubią najbardziej. Zobaczcie jakie dania przygotowali nasi laureaci. Pierwsze miejsce postanowiliśmy przyznać 'asminara' za szaszłyki pt. 'Dla każdego coś ulubionego. Drugie miejsce zajęła 'megi110278' za fantastyczne połączenie...

  • Burgery rybne z warzywami

    ...1. Umyj i osusz rybę. Rozdrobnij, np. przy użyciu blendera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mleko i jajko oraz trochę bułki tartej. Uformuj kotleciki i obtocz je w mące. 2. Roztop na patelni masło i smaż kotleciki na złoto, po około 3 minuty z każdej strony. 3. Umyj i pokrój w plastry warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. 4. Podpiecz bułki na patelni grillowej, posmaruj...

  • Obejrzyj film, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj jeden z trzech Multicookerów firmy Philips! Multicooker to wspaniałe, wielofunkcyjne urządzenie, które z powodzeniem zastępuje garnek, piekarnik, parowar i patelnię. Dzięki niemu będziesz w stanie przygotować smaczne i zdrowe dania główne oraz desery bez najmniejszego wysiłku. O zaletach Multicookera dowiesz się więcej czytając nasz Temat specjalny. Obejrzyj poniższy film, a następnie za pomocą formularza konkursowego odpowiedz na...