• Informacje na temat:

    ryba z owocami

Przepisy na temat: ryba z owocami
  • Nowa piramida żywieniowa: tłuszcz na tak… ten z ryb!

    ..., jak omega-3, omega-6 czy omega-9, zawarte w rybach i owocach morza, zmniejszają ryzyko zachorowania m.in. na choroby układu krążenia. To oznacza, że  warto zwracać na nie większą uwagę i wprowadzić je...

  • Delikatna, w chrupiącej panierce.

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...pozbawić mięso witamin i innych składników, ale również smaku. Mrożone ryby najlepiej rozmrażać powoli, w zimnej wodzie z dodatkiem soli, dzięki której ryba zachowa składniki odżywcze. Można również rozmrażać ryby na sucho, wstawiając zamrożony produkt na 4-5 godzin na dolne półki lodówki. Najgorszym rozwiązaniem jest błyskawiczne rozmrażanie we wrzątku albo w mikrofalówce. Tłuszcz zawarty w rybach...

  • szybkie,tanie,smaczne

  • Risotto z owocami morza

    Przepis dla dwojga.

  • Ulubiona przekąska mojego męża. Nazwa wzięła się stąd, iż kurczak w tym wydaniu, smakiem i wyglądem bardzo przypomina rybę. :-)

  • Soczyste i aromatyczne!

    Wybierz swój ulubiony owoc!

  • bardzo pyszna rybka,mój mąż ją uwielbia!

Artykuły na temat: ryba z owocami
  • Owoce egzotyczne tanie i zdrowe

    Nazywane są również owocami tropikalnymi. Nie są już tak egzotyczne (czyli niespotykane), ponieważ często goszczą na naszych stołach. Można je kupić przez cały rok - nie tylko sezonowo. Tropikalne owoce mają teraz więcej witamin niż rodzime. To ważne zwłaszcza zimą, kiedy z owoców polskich dostępne są tak naprawdę tylko jabłka. W lutym czy w marcu mają już niewiele witamin. Część z owoców...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Łosoś z owocami

    ..., solą i pieprzem, ukręcić z resztą oliwy sos. Sałatę opłukać, osuszyć, wymieszać z owocami, polać sosem. Serek pokruszyć, posypać nim z wierzchu sałatkę. Podawać z łososiem - na ciepło lub na zimno.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Chleb powszedni jak zakazany owoc

    ..., siemienia lnianego, pestki dyni czy słonecznika. Menu powinno opierać się głównie na warzywach, owocach, jajkach, rybach, mięsach i produktach mlecznych. Gdy najdzie ochota na słodycze, można bezkarnie...

  • Pyszne bo siostry Anastazji! 22 kwietnia miała premierę jej nowa książka pt. 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Pozycja obowiązkowa dla tych, którzy uwielbiają owocowe wypieki. „102 ciasta z owocami Siostry Anastazji" to zbiór sprawdzonych, tradycyjnych przepisów na wypieki z polskimi owocami. Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie. Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta...

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...produktem głęboko mrożonym, posiadają więc znacznie mniej wartości odżywczych niż świeża ryba. Jeśli więc nasza pociecha na widok pstrąga, jesiotra czy leszcza zaczyna grymasić, nie zastępujmy go od razu(...) też kierować się kilkoma złotymi zasadami, których przestrzeganie nie powinno sprawić nikomu większych kłopotów. - Pamiętajmy przede wszystkim, że im szybciej od chwili złowienia ryba zostanie...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Kiepsko się czujesz? Pomoże ryba

    ...organizm ludzki nie jest w  stanie wytworzyć samodzielnie. Trzeba więc zadbać, żeby produkty bogate w tryptofan zna-lazły się w  codziennym jadłospisie. Tego ważnego aminokwasu szukaj w tłustych rybach...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

Wideo na temat: ryba z owocami
  • Świąteczna ryba w roli głównej

    Szef kuchni Jakub Kasprzak zdradził w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepisy na świąteczne dania. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: zupa z karmelem i lanymi kluskami, sum w maśle, majonez grzybowy, śliwka, karp, miód gryczany, kasza z suszonymi owocami, burak oraz uszka z makiem w wywarze z suszu.

  • Co dodawane jest do owoców morza?

    W owocach morza najczęściej znajdujemy surowe mięso morskich ryb. (x-news)

  • Karol Okrasa: Kuchnia włoska jest prosta

    Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i łatwa do opanowania nawet dla początkujących kucharzy. Jej tajemnicą są świeże i aromatyczne produkty wysokiej jakości. Większość z nich bez problemu można dostać także w Polsce. Ze względu na bogactwo ryb, warzyw, owoców i oliwy włoska kuchnia uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie.