• Informacje na temat:

    ryba z owocami

Przepisy na temat: ryba z owocami
  • Badania alarmują – Polacy jedzą za mało ryb!

    Pełne witamin, białka, kwasów tłuszczowych omega–3 – ryby są prawdziwą kopalnią substancji odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. – Ze względu na swoje wartości odżywcze mięso ryb powinno być stałym elementem naszego jadłospisu – zauważa Agnieszka Piskała, najbardziej opiniotwórcza dietetyczka w Polsce. Niestety z roku na rok jemy coraz mniej ryb i te dane martwią specjalistów.

  • Delikatna, w chrupiącej panierce.

  • Nowa piramida żywieniowa: tłuszcz na tak… ten z ryb!

    ..., jak omega-3, omega-6 czy omega-9, zawarte w rybach i owocach morza, zmniejszają ryzyko zachorowania m.in. na choroby układu krążenia. To oznacza, że  warto zwracać na nie większą uwagę i wprowadzić je...

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • szybkie,tanie,smaczne

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...pozbawić mięso witamin i innych składników, ale również smaku. Mrożone ryby najlepiej rozmrażać powoli, w zimnej wodzie z dodatkiem soli, dzięki której ryba zachowa składniki odżywcze. Można również rozmrażać ryby na sucho, wstawiając zamrożony produkt na 4-5 godzin na dolne półki lodówki. Najgorszym rozwiązaniem jest błyskawiczne rozmrażanie we wrzątku albo w mikrofalówce. Tłuszcz zawarty w rybach...

  • Ulubiona przekąska mojego męża. Nazwa wzięła się stąd, iż kurczak w tym wydaniu, smakiem i wyglądem bardzo przypomina rybę. :-)

  • Risotto z owocami morza

    Przepis dla dwojga.

  • bardzo pyszna rybka,mój mąż ją uwielbia!

Artykuły na temat: ryba z owocami
  • Komu szkodzą warzywa i owoce

    ...przyswajał, potrzebna jest witamina D. Znajdziesz ją w  tłustych rybach i grzybach. A  przede wszystkim czerp ją ze słońca!  Uważaj na czosnek. Ma swoje wady! Uważa się go za cudowny lek o różnorakim...

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ...także nawodnisz organizm. Sięgaj po warzywa na surowo, bo te mają niski indeks glikemiczny, czyli nie podnoszą szybko poziomu cukru we krwi. Dietę warzywną uzupełnij owocami jagodowymi, np. malinami...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Owoce egzotyczne tanie i zdrowe

    Nazywane są również owocami tropikalnymi. Nie są już tak egzotyczne (czyli niespotykane), ponieważ często goszczą na naszych stołach. Można je kupić przez cały rok - nie tylko sezonowo. Tropikalne owoce mają teraz więcej witamin niż rodzime. To ważne zwłaszcza zimą, kiedy z owoców polskich dostępne są tak naprawdę tylko jabłka. W lutym czy w marcu mają już niewiele witamin. Część z owoców...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Łosoś z owocami

    ..., solą i pieprzem, ukręcić z resztą oliwy sos. Sałatę opłukać, osuszyć, wymieszać z owocami, polać sosem. Serek pokruszyć, posypać nim z wierzchu sałatkę. Podawać z łososiem - na ciepło lub na zimno.

  • Pyszne bo siostry Anastazji! 22 kwietnia miała premierę jej nowa książka pt. 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Pozycja obowiązkowa dla tych, którzy uwielbiają owocowe wypieki. „102 ciasta z owocami Siostry Anastazji" to zbiór sprawdzonych, tradycyjnych przepisów na wypieki z polskimi owocami. Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie. Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta...

  • Ryby i owoce morza to naprawdę afrodyzjaki

    ...rozrodczy). Inne z kolei dowodziły, że kwasy omega-3 zawarte w rybach korzystnie wpływają na poziom progesteronu i skracanie czasu potrzebnego do poczęcia, a także poprawę jakości nasienia.  Jak szybko...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

Wideo na temat: ryba z owocami
  • Świąteczna ryba w roli głównej

    Szef kuchni Jakub Kasprzak zdradził w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepisy na świąteczne dania. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: zupa z karmelem i lanymi kluskami, sum w maśle, majonez grzybowy, śliwka, karp, miód gryczany, kasza z suszonymi owocami, burak oraz uszka z makiem w wywarze z suszu.

  • Co dodawane jest do owoców morza?

    W owocach morza najczęściej znajdujemy surowe mięso morskich ryb. (x-news)

  • Karol Okrasa: Kuchnia włoska jest prosta

    Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i łatwa do opanowania nawet dla początkujących kucharzy. Jej tajemnicą są świeże i aromatyczne produkty wysokiej jakości. Większość z nich bez problemu można dostać także w Polsce. Ze względu na bogactwo ryb, warzyw, owoców i oliwy włoska kuchnia uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie.