• Informacje na temat:

    ryba z octu z papryka

Przepisy na temat: ryba z octu z papryka
  • Ryba po meksykańsku - przysłała Gabi

    ...70 dkg filetów z morszczuka; 1 szklanka oleju; 5 cebul; 1/3 szkl. octu; 1/2 szkl. wody; 2 małe koncentraty pomidorowe w puszce; ziele angielskie; chili; papryka; biały pieprz; sól...

  • danie smaczne i zdrowe

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    Patelnia cukiniowo-rybna   Składniki na 4 porcje: 800 g ziemniaków sól czerwona papryka 2 cukinie (ok. 600 g) 1 cebula 2 łyżki oleju 4 łyżki mąki 350 ml bulionu warzywnego(...) kcal   Ryba z soczewicą i porami Składniki na 4 porcje: 150 g czerwonej soczewicy 250 g pora 2 łyżki oleju 400 ml bulionu 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga) sól...

  • Ulubiona przekąska mojego męża. Nazwa wzięła się stąd, iż kurczak w tym wydaniu, smakiem i wyglądem bardzo przypomina rybę. :-)

  • Ryba po japońsku

    Składniki na 8 porcji: - 1 kg pangi ciasto: - 1 szklanka mąki, - 0,5 szklanki wody, - 1 jajko zalewa: - 1 szklanka wody, - 0,25 szklanki oleju, - 1,5 łyżki octu spirytusowego, - 1 mały koncentrat pomidorowy, - 2 łyżki ketchupu ostrego, - sól, cukier, - 2 cebule pokrojone w piórka, - 1 słoik papryki konserwowej paski, - 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w julianne...

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • Szaszłyki z ryb - Renata

    ...80 dag filetów z ryb (np. z okonia), 5 łyżek wódki, 7 łyżek pikantnego sosu sojowego, 1 czerwona papryka, 2 pory, 35 dag kiełków fasoli z puszki, 25 dag kiełków soi z puszki, 1 ząbek czosnku, 1,5 dag świeżego imbiru, 7 łyżek oleju, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki octu winnego,5 łyżek pikantnego keczupu, sól...

  • Idealny dodatek do sałatek i przystawek.

  • Ryba po japońsku - Agnieszka

    ...600g filetów (dorsz, morszczuk ? bez ości), 4 cebule, 1 słoik papryki konserwowej, 1 słoik ogórków konserwowych, olej do smażenia; na ciasto: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 0,5 szklanki mleka, na zalewę: 2 szklanki wody, 4 łyżeczki ketchupu, 0,5 szklanki oleju, 3 łyżki octu, 1 mały koncentrat pomidorowy (puszka), 2 łyżki cukru...

  • Bardzo smaczne i delikatne danie.

Artykuły na temat: ryba z octu z papryka
  • Ryba bar, pieczona z chorizo, sos z papryki

    ..., mozna ewentualnie jakas inna zastapic na sos: cebula duza czerowna papryka, sol mozna ale nie trzbea dodac lyzeczke octu balsmaicznego, mozna dodac miazsz pomidora, lyzeczke...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Klopsy z dorsza z sałatką

    Rybę powinniśmy jeść przynajmniej raz w tygodniu. Zobacz, jak zrobić z niej smaczne klopsiki.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Zimowe sałatki

    Z makaronem i szynką Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu, 5-7 rzodkiewek, 20 dag pomidorków koktajlowych, 1 zielona papryka, 20 dag szynki, 200 ml jogurtu naturalnego, po 1 łyżce musztardy oraz(...) pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. Z fasolą i owocami Składniki na 4-6 porcji: 20 dag ryżu, po puszce czerwonej fasoli i kukurydzy, 1 jabłko, 1 czerwona papryka, 2 średnie pomidory, 2 pomarańcze...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    ...pomidory, 1 czerwona papryka, 1 szklanka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, cynamon, mielony imbir, 1-2 garście rodzynek, 1 łyżeczka octu balsamicznego. Cebulę i czosnek obrać(...) wytrawnego wina, 1 czerwona papryka, 1-2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, papryka. Paprykę umyć, starannie oczyścić, pokroić na małe kawałki. Mięso umyć, osuszyć...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...