• Informacje na temat:

    ryba w sosie z porami i pomidorami

Przepisy na temat: ryba w sosie z porami i pomidorami
Artykuły na temat: ryba w sosie z porami i pomidorami
  • Dorsz w bakaliowym sosie

    Bakalie zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Dorsza umyj, osusz, posól. Cebulę obierz i razem z porem pokrój w cienkie plasterki. Podsmaż na rozgrzanym...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Dorsz w sosie "kurkumowym", ryż i duszone pory oraz 8-my dzień diety.

    ...i w smaku i w strukturze… ani zbyt mocno ani zbyt słabo ta ryba ne jest upieczona bo jest po prostu idealna! Mistrz podaje ją z purée z selera i z jabłka, ja nie miałam selera więc wymyśliłam co innego...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    ...​Spożywaj dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 - są w olejach roślinnych z pierwszego tłoczenia, tłustych morskich rybach, orzechach, migdałach, awokado. Witaminy z grupy B, magnez, cynk i L-tryptofan, które wpływają na zdolność zapamiętywania informacji, znajdziesz w produktach pełnoziarnistych, warzywach, pestkach, jajach, chudym mięsie.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Kuchnia śródziemnomorska. Dla zdrowia i urody

    ...talerz. Skorupkę z soli usuwamy tuż przed podaniem. Tak przygotowana ryba świetnie komponuje się z grillowanymi warzywami. Krem brulee Składniki na 6 porcji: - 800 ml śmietanki 36% - 200 ml mleka...

  • Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH! Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na...

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj i podaj je z sosami i przyprawami marki WINIARY, które dopełnią smak grillowego menu tworząc wyjątkową,...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.