• Informacje na temat:

    ryba w folii z parowaru

Przepisy na temat: ryba w folii z parowaru
  • Miruna na parze z marchewką,koperkiem podana z ryżem brązowym

  • Nie wszyscy są przekonani co do smaku potraw przyrządzanych na parze. Ja chcę udowodnić, że może być zdrowo i równocześnie smacznie. Wystarczy tylko odpowiedni zamarynować wcześniej mięso i nie żałować przypraw do warzyw czy sosów. A więc, do dzieła!

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Smaczne i zdrowe

  • Warzywa "gotowane" w parowarze zachowują swój smak i nie tracą witamin. Polecam ten sposób gotowania wszystkich warzyw.

  • Przyznam się bez bicia, że jakoś tak nie jestem wielkim smakoszem ryb, ale łososia od czasu do czasu lubię zjeść, jeśli akurat kupię na promocji ;-) Dzisiejszy przepis jest prosty, a obiad robi się w niecałe pół godziny. Łosoś pieczony w folii jest soczysty i aromatyczny.

  • każdy potrafi je zrobić

  • smaczne i zdrowe:) i przede wszystkim łatwe do zrobienia

Artykuły na temat: ryba w folii z parowaru
  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    ...w piekarniku albo udusić. Korzystne jest pieczenie mięsa i ryby w folii aluminiowej. Będą delikatne, miękkie, soczyste, a ryby zachowają cenne nienasycone kwasy tłuszczowe omega- 3. Ryba lub drób zyskają(...) najzdrowsze T a metoda powoduje najmniejsze straty cennych witamin i minerałów. Szczególnie dotyczy to warzyw. Jeżeli nie masz specjalnego parowaru, na zwykłym garnku z gorącą wodą połóż metalowe sitko...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Przywiązujesz coraz większą wagę do zdrowego stylu życia? Starasz się kupować ekologiczne produkty, gotować dania niskokaloryczne i obniżonej zawartości tłuszczu? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że powinieneś zaopatrzyć się w uniwersalny parowar! Dania gotowane na parze są znacznie zdrowsze i smaczniejsze od tych, przygotowanych w sposób tradycyjny. Możemy mieć pewność, że podczas ich przyrządzania nie stracą swoich witamin i mikroelementów. Dzięki firmie UNOLD mieliśmy okazję...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Według danych z 2018 r., konsumpcja ryb i owoców morza wynosi w Polsce ok. 12,5 kg na mieszkańca, co przekłada się na prawie ćwierć kilograma tygodniowo. To doprawdy niedużo. Dla przykładu: przeciętny Europejczyk spożywa ok. 23 kg ryb rocznie. Polacy są więc daleko w tyle za innymi mieszkańcami globu. A już z pewnością nie dorównują obywatelom...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Wyłoniliśmy pięciu laureatów, do których powędrują książki Sophii Loren. Zobaczcie, jakimi potrawami chcieli zaskoczyć gwiazdę Hollywood! Ogromnie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia. Jesteśmy pod wrażeniem Waszej kreatywności, z pięciu prostych składników wyczarowaliście iście wykwintne dania. Nagrody postanowiliśmy przyznać: Panu Michałowi "W Awokado wydrążyć środek tak aby powstała łódeczka i miejsce na farsz. Łososia rozcinamy i wkładamy do środka cytrynę po czym przyprawiamy z wierchu...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Rafał zaprezentował jurorom przepis na tartę z miodem. Ciasto 195 g mąki pszennej 115 g masła 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1 szczypta soli 2 łyżki mleka mąka do podsypania ciasta masło do posmarowania formy   Nadzienie miodowe 115 g stopionego masła 150 g brązowego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej ¾ szklanki miodu 3 jaja 125 ml śmietany 36% sól gruboziarnista   Czekoladowe ozdoby 300 g czekolady deserowej   Dekoracja świeże owoce...