• Informacje na temat:

    ryba sos ogórki

Przepisy na temat: ryba sos ogórki
  • Sos tatarski

    Składniki: 5 jajek na twardo 8 dużych ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki chrzanu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu  szczypta cukru Przygotowanie: 1. Bardzo drobno pokrój jajka, ogórki oraz pieczarki. Szczypiorek...

  • Taka piramidka obiadowa:)

  • Ryba prosto z morza

    ..., starty ser żółty, łyżeczkę masła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj. 2. W brytfance wysmarowanej masłem ułóż filety i zalej je sosem śmietanowym. Obłóż przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi, pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem. Łosoś w serze Składniki: 50 dag świeżych filetów z łososia 5 łyżek startego...

  • szybkie,tanie,smaczne

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...dekoracyjnie do jajek i podaj. Sałatka na kolację Masz kilka ziemniaków z obiadu? Pokrój je w plastry, dodaj osączonego tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym), pokrojoną cebulę, paprykę, ew(...). Kolorowa tortilla Wystarczy proste nadzienie: tuńczyk w sosie własnym lub oleju, barwne warzywa, np. papryka, kukurydza, groszek, cebula oraz placki do tortilli, które opieczesz. To danie zrobisz...

  • Pyszny smak.

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    ...200 st. Piecz około 15 minut. Pieczony filet z łososia w sosie koperkowym Składniki: 4 filety z łososia (każdy ok. 200 g) sok z cytryny ogórek Sos: pęczek koperku 200 g śmietany(...) z cytryny. 2. Rozgrzej piekarnik do 200 st., włóż przygotowanego łososia do naczynia żaroodpornego. Przykryj folią aluminiową i piecz około 20 minut. 3. W garnku rozgrzej masło, dodaj mąkę i dobrze...

  • Ryba w sosie retro na zimno -warto spróbowac

  • Smażona ryba z remuladą

    .... Rybę podawać z ziemniakami sosem i plasterkami cytryny.

  • Dobre.

Artykuły na temat: ryba sos ogórki
  • Sałatka z wędzoną rybą i ziemniakami

    Przygotowanie: Rybę oczyścić z ości. Ziemniaki, ogórka, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Z majonezu, soku z cytryny i chrzanu przygotować sos. Połączyć wszystkie składniki. Zobacz także:

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Łosoś w sosie koperkowym

    Delikatny sos podkreśli smak ryby.

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Ryby smacznie podane

    ...kolendrą. Rybę z warzywami podajemy z ziemniakami lub czosnkowymi grzankami. Dorsz ze szpinakiem w sosie z papryki 1. Obraną cebulę siekamy w kostkę. Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze(...) bulion i gotujemy 5 minut na wolnym ogniu. Następnie wlewamy śmietanę, przyprawiamy pieprzem i solą, dusimy 2 minuty. Na koniec miksujemy blenderem na gładki sos. 3. Filety z dorsza oprószamy solą...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Udany połów

    Na ryby - w każdziuteńki wolny dzień. Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień, śpiewali Starsi Panowie. Ale my wypływamy na szersze wody, by złowić doradę, makrelę, okonia morskiego albo sardynki. A później przyrządzić je prosto, ale oryginalnie. Bo nie tylko usmażone w panierce z bułki tartej są smaczne. Ryba w potrawce, z orzechami czy w kolendrze i chili to nęcąca alternatywa dla dorsza z patelni.

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...