• Informacje na temat:

    ryba smazona przyprawy

Przepisy na temat: ryba smazona przyprawy
  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...kcal   Ryba z soczewicą i porami Składniki na 4 porcje: 150 g czerwonej soczewicy 250 g pora 2 łyżki oleju 400 ml bulionu 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga) sól(...) pokroić w piórka, kapustę kiszoną osączyć na sicie. Masło roztopić w rondelku, usmażyć cebulkę na złocisty kolor, dodać kkapustę i przyprawy. Wlać białe wino i bulion i gotować 15 minut...

  • Całe życie tak smażę rybę.Filety z ryby oraz rybę w całosci.Całe ryby otaczam tylko mąką.

  • Keczup z pomidorów

    ...przekaże). Po tym czasie wlej ocet do pomidorów przez sitko - przyprawy nie będą ci już potrzebne. Wymieszaj pomidory z octem i zblenduj, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut...

  • Wspaniale danie, jako dodatek do ziemniakow z miesem duszonym. Dosc szybkie i proste danie, bardzo, bardzo smaczne.

  • Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

    Gwarantem ciekawej i smacznej kuchni jest zazwyczaj bogata historia regionu i rządzących nim wpływów. Tunezja, należąca kolejno do Imperium Rzymskiego, Imperium Osmańskiego i Francji, dziś może poszczycić się specjałami łączącymi w sobie co najmniej smaki tych trzech kultur. Wyraziste przyprawy, papryka, jagnięcina i owoce morza występują tu obok jajek, ziemniaków oraz… pysznego wina (produkowane...

  • ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym

  • Doceńmy cukinię

    ..., zalewamy rosołem i dusimy ok. 10 minut, aż staną się miękkie. Następnie miksujemy, dodajemy czosnek i przyprawy. Do gotowego kremu można wlać łyżkę śmietany. Danie serwuje się w miseczkach z uprzednio...

  • Z garnków świata: Szwecja

    Szwedzi dosypują cukier nawet do chleba, robią śledzie w słodkim sosie. Cukier i koperek to dwie podstawowe przyprawy.

  • Poleca, ryba ma zupełnie inny smak. Jest pyszna:)

Artykuły na temat: ryba smazona przyprawy
  • Przyprawy, które odchudzają

    Używasz tylko soli i pieprzu? Czas z tym skończyć i sięgnąć po inne przyprawy. Takie, które pomogą ci być szczupłą...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Przyprawy, które odchudzają

    Używasz tylko soli i pieprzu? Czas z tym skończyć i sięgnąć po inne przyprawy. Takie, które pomogą ci być szczupłą...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • ...( ... ). Włosi lubią połączenie bazylii z pomidorami i rozmarynu z baraniną, Niemcy - cząbru z fasolą, Francuzi - estragonu z kurczakiem i kopru włoskiego z rybami". ( Wielka księga ingrediencji, P.Dowell, A.Balley, Wiedza i Życie, 1992 ). Nasi przodkowie zaczynali od ziół rodzimych, dziko rosnących m.in. mięty, chrzanu, kminku, ale i do nas dotarły przyprawy "korzenne". Nasz klimat nie zmusza nas do...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Pulpety z ryb mazurskich w sosie z wina i kaparów

    ...mielenia razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. W rondlu rozgrzewamy masło i smażymy drobno posiekaną cebulę na złoty kolor. Do zmielonej masy dodajemy żółtka jaj, przestudzoną cebulę, przyprawy...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    Kawałki mięsa albo ryb. A może same warzywa? Dodaj przyprawy i duś cierpliwie. Smacznego!

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...