• Informacje na temat:

    ryba smażona na papierze

Przepisy na temat: ryba smażona na papierze
Artykuły na temat: ryba smażona na papierze
  • Jak zlikwidować zapach po smażeniu ryby?

    ...minut. Rozgrzej piekarnik  do 200°C. Na papierze  do pieczenia rozsyp cukier lub cynamon i piecz 60 minut. W kuchni roznosić się będzie aromat wypieków, a nie smażeniny.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Udany połów

    Na ryby - w każdziuteńki wolny dzień. Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień, śpiewali Starsi Panowie. Ale my wypływamy na szersze wody, by złowić doradę, makrelę, okonia morskiego albo sardynki. A później przyrządzić je prosto, ale oryginalnie. Bo nie tylko usmażone w panierce z bułki tartej są smaczne. Ryba w potrawce, z orzechami czy w kolendrze i chili to nęcąca alternatywa dla dorsza z patelni.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

  • Wiosna na talerzu

    ...oraz oliwą. 3. Dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i posyp płatkami parmezanu. Marynowany tuńczyk z truskawkami i szparagami Zwarte mięso tuńczyka sprawia, że ryba ta jest doskonałym(...) mielony czarny pieprz 1. Polentę gotuj ze szczyptą soli w litrze wody przez ok. 40 minut, do uzyskania bardzo gęstej masy. Pod koniec wmieszaj parmezan. 2. Na papierze do pieczenia wysmarowanym oliwą...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    ...pomidorów, przekrojoną na pół główkę czosnku, pokrojone cebulę i paprykę rozłóż na papierze do pieczenia i posmaruj olejem. Piecz 10-12 minut w temp. 200 st. C. Skarmelizowane warzywa zmiksuj z 3 szklankami...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • A na talerzu maj

    ...patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć szparagi i smaż 2-3 minuty. Mięso wyjmij z marynaty, lekko osącz na papierze kuchennym, usmaż na rozgrzanej patelni grillowej. Na każdy talerz połóż po 3 szparagi...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...