• Informacje na temat:

    ryba pieczona w folii aluminiowej z serem i szpinakiem

Przepisy na temat: ryba pieczona w folii aluminiowej z serem i szpinakiem
  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ...potnij w plasterki. Na bagietkach rozłóż plastry kurczaka, pomidorki, oliwki i plasterki pieczarek. Wstaw do piekarnika, piecz 15 minut. Posyp serem i piecz, aż ser się rozpuści. Posyp dodatkowo pieprzem(...), kukurydzą, szpinakiem. Posmaruj rozkrojone bułki. Piecz 15 minut w 170°C. Ekspresowa pita Sposób przygotowania 1. Paprykę i umytą, osuszoną kapustę pokrój w paseczki, wymieszaj. Mięso...

  • Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    ...warzywa. Mogą nań trafić: papryka, bakłażan, cukinia, szparagi, kalafior, brokuły i bataty. Dobrym pomysłem jest faszerowanie warzyw. Spróbujmy upiec paprykę nadziewaną kaszą kuskus i serem feta lub bataty nadziane szpinakiem i suszonymi pomidorami. Pamiętajmy, że warzywa, takie jak kalafior, brokuły, upieką się znacznie szybciej, jeśli podzielimy je na mniejsze kawałki. Doskonale grillują się...

  • Sprawdzony przepis na "Sandacz w folii"

  • Przepis wart wypróbowania: "Sola pieczona w folii. Po 18. miesiącu"

  • Dzisiaj wybrałam na obiad pstrąga. Jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).

  • Przepis ten dostałam dawno temu od mojej przyjaciółki i muszę powiedzieć, że łosoś przygotowany w ten sposób bardzo smakuje mojej rodzince

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

  • Bardzo smaczne.Według przepisu koleżanki Anki.

Artykuły na temat: ryba pieczona w folii aluminiowej z serem i szpinakiem
  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Więcej energii w siedem dni!

    Mówimy: "Zima, więc trzeba solidniej jeść". Sięgamy po grzanki z żółtym serem, tłuste mięso, słodkie bułeczki... Liczymy na to, że będą nas rozgrzewać, ale często daje to efekt odwrotny. Bo są to(...) cebuli. OBIAD: Mintaj z warzywami 200 g mintaja upiecz w folii. Na oleju podduś pokrojoną marchewkę, paprykę, cebulę i cukinię. Ułóż rybę na warzywach. Zjedz z ryżem. KOLACJA: Tortilla z szynką...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...