• Informacje na temat:

    ryba pieczarki czerwone wino -

Przepisy na temat: ryba pieczarki czerwone wino -
  • Ryba prosto z morza

    ..., pokrojony czosnek i wino. Wszystko dokładnie wymieszaj na pastę. Rybę posól od zewnątrz i w środku. Wypełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Natrzyj rybę sokiem z cytryny, pieprzem i czosnkiem(...) masła tymianek bazylia świeżo starta gałka muszkatołowa sól pieprz Przygotowanie: 1. Rybę opłucz, osusz. Pieczarki pokrój, podsmaż. Do miseczki wlej śmietanę, dodaj sok z cytryny...

  • Przepis wart wypróbowania: "Czerwone wino pachnące jak piernik"

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...razem. Wlać wino i połowę bulionu, gotować 25 minut na słabym ogniu pod przykryciem. Stopniowo dolewać wodę, w której moczyły się grzyby i resztę bulionu. Pieczarki poprzekrawać na pół, boczniaki na(...) w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Pietruszkę posiekać. Smardze pokroić. Cebulę zeszklić w rondelku dodać pieczarki. Przesmażyć, a następnie dodać smardze i pietruszkę. Krótko przesmażyć...

  • Wypróbowany przepis na "Ryba na ostro w czerwonym winie"

  • Obiad w pół godziny

    ...z kurczaka, - 1/2 białej cebuli, - po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, - 20 dag pomidorów, - 1 cukinia, - 1/2 bakłażana, - 2 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - 2 gałązki rozmarynu, - 2 gałązki(...) pieczarek, - szczypta cukru, - olej, - parmezan Przygotowanie: Warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w maleńką kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na oleju...

  • Przepis wart wypróbowania: "Grzane wino"

  • Sprawdzony przepis na "Czerwone risotto"

  • Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetnie nadaje się też na większe imprezy. Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

  • może to dla niektórych będzie profanacją szlachetnego trunku jakim jest wino ale drink ten niesamowicie orzeźwia w upalne dni. Sprawdzone podczas upalnych wakacji we Włoszech :)

Artykuły na temat: ryba pieczarki czerwone wino -
  • Gęsty? Gorący? Gulasz!

    ...paprykę i ziarna ziela angielskiego. Dusić do miękkości. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki, jeśli są małe, na połówki. Posolić, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa pod koniec duszenia. Łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną, wlać do mięsa. Gdy będzie już miękkie, zagotować. Dodać wino i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Podawać z kluseczkami oraz...

  • Wino bardzo często gości na naszych stołach. Jest podawane zarówno na uroczystych kolacjach, jak i przy okazji domowych spotkań ze znajomymi. Zazwyczaj trunek ten dobieramy odpowiednio do posiłku lub po prostu według naszego gustu. Jednak czy kiedykolwiek zastanawialiście się, które wino jest lepsze – białe czy czerwone? Historia wina sięga starożytności. Temu szlachetnemu trunkowi przypisywano wówczas właściwości lecznicze, miało on działać przeciwgorączkowo i wzmacniająco. Sam Hipokrates...

  • Zdrowa dieta świętej Hildegardy z Bingen

    ..., czerwonej soczewicy i bobu. 4. Zupa - wywar To gotowany orkisz z warzywami. Jest podstawą żywienia w trakcie postu działającego oczyszczająco. Należy go stosować 2 razy w roku.  5. Owoce, migdały...

  • We Francji, Hiszpanii i Włoszech wino różowe, ceni się zwłaszcza w okresie letnim. Produkuje się go tradycyjną metodą, z krótko macerowanych, ciemnych winogron. W jaki sposób należy do podawać i z jakimi dodatkami najlepiej komponuję się ten zacny trunek? Niektórzy uważają, że różowe wino powstaje z połączenia czerwonego i białego. Nic bardziej mylnego. Powstaje ono z ciemnych winogron. Krótki proces maceracji skórki powoduje efekt delikatnego zabarwienia trunku. Następnie odcedza się skórki...

  • Dieta o niskim indeksie glikemicznym

    ...(IG 25), wiśniami (IG 25), jabłkami (35). Wino - nie ma znaczenia - białe czy czerwone. Oba mają IG 0! Dla porównania IG piwa wynosi aż 110. Gorzka czekolada o zawartości powyżej 70 proc. kakao(...) obniża bowiem IG całego posiłku. Podobnie jak błonnik działa białko zawarte w nabiale, chudym mięsie (przede wszystkim drobiowym, bez skóry, lepiej unikać wieprzowiny), rybach i jajach. Ale to nie...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Jesień, chce się jeść!

    ..., zrumień na nim szalotkę. Dodaj białe wino, sok i skórkę z limonki oraz mleko sojowe. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zredukuje się o jedną trzecią. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj, dodaj kolendrę. Odwiń(...) 180ºC. Przygotuj czerwoną cebulę. Pokrój ją w łódeczki. W rondelku skarmelizuj cukier, dodaj cebulę, dolej wino, sok, dodaj skórkę z pomarańczy. Gotuj ok. 40 minut na wolnym ogniu. W drugim rondlu...

  • Mówi się, że wino to słońce zamknięte w butelce. Aby jednak dać mu szansę w pełni zabłysnąć, powinniśmy poznać parę zasad jego serwowania. W jaki sposób i do czego podawać białe wino? Wino to wymagający trunek: potrzebuje odpowiedniej temperatury, atmosfery i towarzystwa. To ostatnie jest dzisiaj naszym głównym tematem, ale najpierw pokrótce omówmy dwie pierwsze kwestie. Nie za ciepło, nie za zimno Podając wino sprawdźmy, czy ma odpowiednią temperaturę. Nie musimy w tym celu używać...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    .... Tata siedzi na dole i dyryguje: tu jest dziura, tu brakuje czerwieni, a tam przydałaby się większa bańka. Bo u nas, w Krakowie, są bańki, a nie bombki. Są różne, bez stylu i koncepcji. Bańki czerwone(...) piekarnika o temperaturze 180 stopni na 10-12 minut. Przygotuj sos bakaliowy: zioła drobno posiekaj. Użyj patelni po rybie, podpraż na niej orzechy i migdały. Po kilku minutach dodaj białe wino, zioła...

  • Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino. Najprostszy i powszechnie znany podział win - białe do ryb i drobiu, czerwone do mięs - to nie wszystko. Istnieją dwie podstawowe zasady, którymi należy się kierować wybierając wino do potrawy. To zachowanie zasady kontrastu i dopasowania. Na czym to polega? Wina muszą być w przeciwnym smaku do potrawy tak, by nie zlały się z ich nutami smakowymi . Jednocześnie muszą być...