• Informacje na temat:

    ryba kostka mrozona

Przepisy na temat: ryba kostka mrozona
  • Łosoś pod beszamelem

    Pyszna ryba i klasyczny sos.

  • Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.

  • Zielono mi!

    .... Zupa krem z zielonych warzyw może posłużyć również do przygotowania... apetycznego sosu, na przykład do ryby. Lekka ryba z warzywnym dodatkiem będzie doskonałym urozmaiceniem wiosennego menu. Dodatek...

  • smaczne, delikatne, czekoladowo-kwaskowe ciasto

  • Łosoś po florencku

    Smaczne danie z łososia.

  • Bardzo proste, szybkie i tanie danie

  • Herbaciany savoir-vivre, czyli herbatka pełna elegancji

    ...w pasującej do naszej zastawy cukiernicy, w której zawsze powinna znaleźć się również łyżeczka do nasypywania. Jeśli podajemy cukier w kostkach, konieczne są specjalne szczypce, służące do jego...

  • KOSTKA CZARNY SAD choć znana też pod nazwą KOSTKA CZARNY LAS to połączenie czekoladowego brownie, kremu śmietankowo-waniliowego i frużeliny wiśniowej. Smakuje wybornie :-)

  • Ciasto łączy w sobie smak słodkiej czekolady i lekko kwaśnych malin, a w dodatku estetycznie wygląda.

  • Delikatny sernik z malinami na mocno kakaowym spodzie. Smak po prostu rewelacyjny.

Artykuły na temat: ryba kostka mrozona
  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...więcej zanieczyszczeń niż słodkowodne – mówi prof. Zygmunt Usydus z Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni. – Ale ich stężenia są niższe od dopuszczalnych norm i nie zagrażają zdrowiu. A jeśli zechcemy sięgać po ryby częściej niż dwa razy w tygodniu? – Ryba zawsze jest zdrowsza niż mięso, które też przecież rzadko jest wolne od szkodliwych substancji – zaznacza Ewa Zygmanowska. – Jeżeli chcemy...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Dziś ryby mają głos!

    ...rozgrzanego piekarnika (180° C) na 20-25 min. Podawaj od razu, z pieczonymi ziemniakami. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 390 kilokalorii Ryba w marchewce Składniki na 5 porcji: 80 dag marchewki, 1/2 pęczka(...). Ryba z marchewką wyśmienicie smakuje z ryżem na sypko lub pieczonymi w ziołach ziemniakami. Przygotowanie (bez czasu rozmrażania): 40 minut Porcja: 345 kilokalorii Ryba z patelni Składniki na...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Co jeść zimą, by nie przytyć?

    W pocie czoła szykowałaś wiosną swoje ciało do sezonu letniego. Boisz się, że po zimie, za kilka miesięcy cała praca pójdzie na marne, a ty od nowa staniesz przed wyborem diety i rodzaju treningów.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Jak poprawić pracę nerek?

    Filtrują krew i utrzymują równowagę elektrolitową. Jednak czasem nerki dają sygnał, że wymagają oczyszczania.

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Słoneczna dieta

    ...pozwala uzyskać ładną opaleniznę przy znacznie krótszym opalaniu. Sushi  Z owocami morza i rybami morskim dadzą nam dużo nienasyconych tłuszczów omega trzy. Te zaś nawilżają i odżywiają skórę...

  • Brak czasu sprawia, że w kuchni często stusujemy półprodukty. Mamy z czego wybierać bo sklepowe półki aż uginają się od nich. Kostki rosołowe są najczęściej wykorzystywanym półproduktem w kuchni. Niestety te wzbogacające smak przyprawy nie należą do najzdrowszych, zawierają mnóstwo utwardzonych tłuszczy roślinnych oraz glutaminian sodu. Katarzyna Bosacka podpowiada, jak domowym sposobem przygotować  przyprawę, która nada naszym potrawą smak. Źródło:TVN Style/x-news