• Informacje na temat:

    ryba kostka mrozona

Przepisy na temat: ryba kostka mrozona
  • Łosoś pod beszamelem

    Pyszna ryba i klasyczny sos.

  • Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.

  • Zielono mi!

    .... Zupa krem z zielonych warzyw może posłużyć również do przygotowania... apetycznego sosu, na przykład do ryby. Lekka ryba z warzywnym dodatkiem będzie doskonałym urozmaiceniem wiosennego menu. Dodatek...

  • smaczne, delikatne, czekoladowo-kwaskowe ciasto

  • Łosoś po florencku

    Smaczne danie z łososia.

  • Bardzo proste, szybkie i tanie danie

  • Herbaciany savoir-vivre, czyli herbatka pełna elegancji

    ...w pasującej do naszej zastawy cukiernicy, w której zawsze powinna znaleźć się również łyżeczka do nasypywania. Jeśli podajemy cukier w kostkach, konieczne są specjalne szczypce, służące do jego...

  • KOSTKA CZARNY SAD choć znana też pod nazwą KOSTKA CZARNY LAS to połączenie czekoladowego brownie, kremu śmietankowo-waniliowego i frużeliny wiśniowej. Smakuje wybornie :-)

  • Ciasto łączy w sobie smak słodkiej czekolady i lekko kwaśnych malin, a w dodatku estetycznie wygląda.

  • Delikatny sernik z malinami na mocno kakaowym spodzie. Smak po prostu rewelacyjny.

Artykuły na temat: ryba kostka mrozona
  • Królowa lodu: Chłodzenie pod kontrolą

    ...zostaną zlikwidowane.  Ostrożnie podchodź do mrożenia ryb i owoców morza. Mogą być sprowadzone z dalekich akwenów i bardzo prawdopodobnie, że już na kutrze rybackim były zamrożone. Pamiętaj, by nie...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Jakie ryby są najzdrowsze. Jak rozpoznać świeżą

    ...więcej zanieczyszczeń niż słodkowodne – mówi prof. Zygmunt Usydus z Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni. – Ale ich stężenia są niższe od dopuszczalnych norm i nie zagrażają zdrowiu. A jeśli zechcemy sięgać po ryby częściej niż dwa razy w tygodniu? – Ryba zawsze jest zdrowsza niż mięso, które też przecież rzadko jest wolne od szkodliwych substancji – zaznacza Ewa Zygmanowska. – Jeżeli chcemy...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Dziś ryby mają głos!

    ...rozgrzanego piekarnika (180° C) na 20-25 min. Podawaj od razu, z pieczonymi ziemniakami. Przygotowanie: 50 minut Porcja: 390 kilokalorii Ryba w marchewce Składniki na 5 porcji: 80 dag marchewki, 1/2 pęczka(...). Ryba z marchewką wyśmienicie smakuje z ryżem na sypko lub pieczonymi w ziołach ziemniakami. Przygotowanie (bez czasu rozmrażania): 40 minut Porcja: 345 kilokalorii Ryba z patelni Składniki na...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Co jeść zimą, by nie przytyć?

    W pocie czoła szykowałaś wiosną swoje ciało do sezonu letniego. Boisz się, że po zimie, za kilka miesięcy cała praca pójdzie na marne, a ty od nowa staniesz przed wyborem diety i rodzaju treningów.

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Jak poprawić pracę nerek?

    Filtrują krew i utrzymują równowagę elektrolitową. Jednak czasem nerki dają sygnał, że wymagają oczyszczania.

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...