• Informacje na temat:

    rurki z tuńczykiem

Przepisy na temat: rurki z tuńczykiem
  • Składniki: 3 - 4 średniej wielkości pomidory, mozzarella, puszka tuńczyka w sosie własnym, oliwki(kolor zależy od tego, jakie lubisz, ja daję zielone) - 1\2 słoiczka, czosnek - 3,4 ząbki, kapary (cały słoiczek), makaron rurki, bazylia.

  • Smaczny pomysł na "Rurki nadziewane tuńczykiem"

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka marynowanych kaparów; 1 łyżka oleju; sól, grubo mielony biały pieprz.

  • Szybko znikają z talerza

  • świątecznie i pysznie

  • Smaczny pomysł na "Rurki cannoli"

  • Wypróbowany przepis na "Rurki francuskie"

  • Smaczny pomysł na "Rurki twarogowe"

  • Sycace, dobre na obiad lub obisdokolacje :)

  • Lubicie? ;-) Ja uwielbiam :-)

Artykuły na temat: rurki z tuńczykiem
  • Gotowe w pół godziny

    ...wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Plasterki pomidorów i jabłek układać naprzemiennie na dnie salaterki, pozostałe składniki wymieszać, położyć na wierzchu, polać sosem. Udekorować ziołami. Rurki(...) z tuńczykiem Składniki na 4 porcje: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 mała puszka kukurydzy, 1 średnia cebula, 1 ostra papryczka, 1/2 główki sałaty lodowej, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, 1 cytryna...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Ocean spokoju

    Cały kraj składa się z małych atoli rozrzuconych pośrodku ogromnego oceanu. Synonim szczęścia, beztroskiego relaksu, egzotyki tropików i perwersyjnego luksusu. Zarazem to jedno z najbardziej fundamentalistycznych państw islamskich na świecie, z trudem, ale i z sukcesem, łączące swobodne zwyczaje bogatych turystów z surowym religijnym prawem.

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • W roli głównej

    ...energii. Nie trzeba rezygnować nawet z lasagne, wybierając jej dietetyczną wersję. Dbający o linię powinni spróbować makaronu z pomidorami i oliwkami, penne z tuńczykiem i cukinią czy spaghetti z tuńczykiem i pomidorami. Makaron, w różnych wersjach jest także bazą wielu sałatek - na ciepło i zimno, np. z łososiem i ziołami. Makaron z Dalekiego Wschodu Chińczycy i Japończycy zajadają się makaronem...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Pyszne sałatki

    ...kuskus, ryżem, ugotowanym al dente makaronem (kokardki, rurki), także sojowym lub ryżowym czy pokrojonymi w plasterki ziemniakami. Po czwarte dressing Może to być podstawowy sos winegret lub inny...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Olga przygotowała niezwykle kolorowe i piękne wypieki. Zachwyciła nas prezentacją, która przywołuje na myśl tak długo wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Ciasteczka owsiane: 100 g masła2/3 szklanki cukru brązowego1 jajko½ łyżeczki ekstraktu z wanilii100 g mąki100 g płatków owsianych1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli100 g czekolady białej lub gorzkiej100 g mieszanki studenckiej250 g cukru pudru3 łyżeczki wody50 g kolorowej posypki Masło połączyć z cukrem i dokładnie wymieszać....