• Informacje na temat:

    rurki do nadziewania

Przepisy na temat: rurki do nadziewania
  • Święta po włosku

    ...rigate - puste muszelki o ślimaczym kształcie.  Sosy : ciężkie, treściwe i mięsne sosy  Tuby i rurki Tuby stworzone są do wprost do nabierania sosu, dlatego idealnie sprawdzają się do nich(...) żłobione rurki, bucatini - długi, wąski, podobny do spaghetti wydrążony makaron, manicotti - duże tuby, tortiglioni - wąskie rurki, tubini - średnie, lekko wygięte tuby i ziti - również średnie, proste...

  • Smaczny pomysł na "Rurki nadziewane tuńczykiem"

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...mięsa. Przykryj 4 płatami makaronu, posmaruj 1/2 sosu serowego, ułóż warstwy cukinii (1/2), mięsa, resztę cukinii i 4 płaty. Posmaruj resztą sosu. Piecz 35-40 minut w 170°C. Faszerowane rurki(...) posmaruj 1/4 sosu, rozłóż rurki. Polej je pozostałym sosem (tak, by je zakrywał). Naczynie przykryj, piecz 40 minut w 180°. Na ostatnie 5 minut naczynie odkryj. Zapiekankę podawaj posypaną serem...

  • Smaczny pomysł na "Rurki cannoli"

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Zupy, pyszne i eleganckie przekąski, aromatyczne zapiekanki, kanapki, sałatki... A wszystko to możesz wyczarować z dodatkiem tych grzybów!

  • Wypróbowany przepis na "Rurki nadziewane kremem paryskim"

  • ...odmiany popularne są na całym świecie, a zwłaszcza w Azji i Ameryce Południowej. Canelloni: Włoska potrawa z makaronu. Grube rurki nadziewa się farszem mięsnym lub np. szpinakowym i z dodatkiem sosu...

  • Rurki są bardzo kruche :) U mnie z dwukolorowymi masami :)

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    .... Canneloni z wołowiną Składniki: op. cannelloni (duże rurki), 1/2 kg miel. wołowiny, marchew, 2 cebule, czosnek, 3 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, liść laur., olej, oregano, łyżka konc. pomid., puszka(...). Odcedź makaron. Wymieszaj z sosem. Posyp resztą sera oraz pokrojonymi pomidorami. Penne rigate z brokułami Składniki: opakowanie makaronu penne rigate (rurki karbowane), 50 dag brokułów, 4 solone...

  • Proste do zrobienie i pyszne:)

Artykuły na temat: rurki do nadziewania
  • Rurki nadziewane pastą

    ...blenderem na gładki mus. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pastę przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij nią rurki. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem, ziarenkami czarnuszki lub startą na tarce...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Cannoli

    Słodkie rurki nadziewane ricottą. Mniam!

  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Makaron pełen smaku

    Duże rurki nadziewane mięsnym farszem, lub mniejsze - w aromatycznym sosie. Wybór należy do siebie.

  • Z badań wynika, że lunch statystycznego Polaka to kanapka jedzona przy komputerze. Obiad to ważny posiłek, który ma duży wpływ na naszą efektywność w pracy. Samodzielne przygotowanie lunchu do pracy wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne i czasochłonne. Co jadamy w pracy? Analitycy firmy Pipdrive zbadali efektywność pracowników handlowych w europejskich krajach. Zwrócili uwagę, że Polacy w porównaniu do Francji i innych krajów Europy Zachodniej ciężko pracują, często kosztem przerwy...

  • Tradycyjne Cannelloni z mięsem i pomidorami

    Sprawdź na opakowaniu, czy cannelloni nie należy przed pieczeniem podgotować. Zwykle rurki miękną podczas pieczenia.

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Makaron na stół!

    Oczywiście, a niektóre są wręcz przypisane do pewnych dań. Jaki makaron do czego pasuje? Duże muszle świetnie smakują faszerowane, zarówno jako przystawki, jak i danie główne. Makaron-ryż jest używany do zup lub jako dodatek do sałatek. Cannelloni , czyli duże rurki służą do zapiekania i nadziewania farszami. Łazanki podawane są z kapustą, grzybami, jako dodatek do zup lub element...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...