• Informacje na temat:

    ruloniki z lososiem

Przepisy na temat: ruloniki z lososiem
  • Rolki z łososia na chlebkach

    Podaj na przystawkę.

  • Wypróbowany przepis na "Cukiniowe ruloniki"

  • Jaja z łososiem

    ...helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć masę łososiową. Plastry łososia przekroić na pół, zwinąć w ruloniki, ułożyć pośrodku półmiska. Wokół łososiowych ruloników ułożyć jajka. Udekorować...

  • Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe ruloniki"

  • Łosoś z masłem czosnkowym

    Składniki: 2 dzwonka łososia (równej wielkości) , 10 dag + 2 łyżki masła, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 2 porcje ulubionego makaronu, np. szerokie wstążki.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ruloniki z farszem z łososia"

  • Łososiowe sushi maki

    .... Zawiń w folię. Tak samo zrób pozostałe ruloniki. Włóż je do lodówki. 3. Tuż przed podaniem zdejmij folię. Pokrój każdy rulonik na osiem części, używając ostrego noża. Ułóż maki na półmisku. Podaj...

  • Szybkie ,pyszne danie idealne na przyjęcie czy spotkanie z przyjaciółmi.

  • Szybkie i efektowne przekąski na Andrzejki

    Organizujesz imprezę andrzejkową i nie masz czasu na długie gotowanie? Przychodzimy z pomocą!

  • Smaczny pomysł na "Szynkowe ruloniki"

Artykuły na temat: ruloniki z lososiem
  • Co musisz wiedzieć o łososiu?

    Na przekąskę, do kanapek i sałatek, na obiad i kolację. Pomaga utrzymać prawidłową wagę, dba o kondycję naszego serca. A dobrze przyrządzony, jest pyszny. Porcja łososia dostarczy nam m.in. wartościowe białko i tzw. zdrowe tłuszcze, które chronią nas przed chorobami serca. Zaproś łososia na swój stół...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Dania ubogie w kalorie

    ..., przekroić na pół. Ruloniki spiąć wykałaczkami (końce można owinąć kawałkami papieru śniadaniowego). Życie na gorąco 47/2011

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Zastanawiacie się jak przygotować w domowych warunkach ser ricotta? Oto przepis na pyszny pudding z serem i wędzonym łososiem. Domowa ricotta 2 litry mleka sok z 1 cytryny szczypta soli morskiej   Do garnka wlać mleko, dodać sól morską i doprowadzić do zagotowania. Kiedy mleko zacznie się gotować zdjąć z ognia. Wystudzić kilka minut do uzyskania około 85 C. Dodać sok z cytryny. Ponownie wstawić garnek z mlekiem na gaz i podgrzewać na minimalnym ustawieniu. W tym czasie mleko zacznie się...

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....

  • Sylwestrowe szaleństwa już za nami i to najwyższy czas, abyśmy poznali szczęśliwców, do których powędrują fantastyczne zestawy nagród od TVP2. Czytając odpowiedzi konkursowe, nabraliśmy pewności, że wasz sylwester był nie tylko pełen szampańskiej zabawy w doborowym towarzystwie, ale również stał się okazją do wypróbowania wielu, smacznych przepisów. Bardzo nas zainspirowaliście, przez co wybór laureatów nie był łatwy. Ostatecznie jury zadecydowało, że nagrody powędrują do: I miejsce: Pani...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...