• Informacje na temat:

    rulon z szynki

Przepisy na temat: rulon z szynki
  • ...1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego; 1 opakowanie szpinaku mrożonego; 30 dkg sera żółtego; 45 dkg szynki z indyka w plastrach.

  • Przepis wart wypróbowania: "Rzymski rulon z warzywami"

  • Wiosna na talerzu – jedz szparagi!

    .... Na talerz wykładamy makaron, układamy na nim zwinięte w rulon plasterki szynki wędzonej wieprzowej. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

  • Smaczny pomysł na "Drożdżowy rulon"

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., mąkę. Białka ubij i dodaj do masy. Wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 180°C.  2. Wyłóż na ściereczkę, zdejmij papier i zawiń w rulon. Jajka ugotuj na twardo(...) mięsa posmaruj masłem, ułóż plastry szynki i kilka suszonych śliwek. Zawiń i zepnij wykałaczkami. Ułóż ciasno w naczyniu żaroodpornym.  2. Obłóż pozostałym masłem czosnkowym, podlej olejem i wodą...

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczkowy rulon"

  • ...masłem - i - według uznania - odrobiną musztardy. Przygotuj cienkie plastry zimnej, gotowanej szynki i włóż po jednym pomiędzy dwie kromki chleba. Możesz zwinąć szynkę w rulon - radziła gospodyniom...

  • Smaczny pomysł na "Rulon z polędwiczką"

  • Co na świąteczny obiad?

    ...wyłożyć na pierś indyczą. Zawinąć w rulon i obwiązać. Roladę włożyć do żaroodpornego naczynia, dodać tłuszcz. Piec około 45 minut w temperaturze 200 st.C. Gotową ostudzić. Pokroić w plastry ułożyć na(...) Składniki na 8-10 porcji : - 1,5 kg surowej szynki peklowanej, - biały pieprz, 2 łyżki planty, - pęczek włoszczyzny, - po 40 dag szalotek i marchewki, - sól, - po 2 łyżki miodu, soku...

  • Wypróbowany przepis na "Francuski rulon wiśniowy z makiem"

Artykuły na temat: rulon z szynki
  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...posypanej  mąką, a następnie rozwałkować na grubość ołówka. Następnie posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem, cynamonem i rodzynkami i ciasno zwinąć w rulon. Z rulonu tego należy uformować ślimaka(...) podaje się do Reindlinga z szynką. Pasuje także jako dodatek do świeżo ugotowanej gorącej szynki lub wędzonego mięsa.   Chrzan z jajkiem 2  Składniki: 4 jajka ok. 50 g chrzanu 1 łyżka octu...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Rolady i roladki

    ..., posiekaj. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozetnij tak, aby powstał cienki, ok. 2 cm płat. Wnętrze natrzyj solą oraz pieprzem, rozłóż morele oraz pistacje. Zwiń w ścisły rulon(...) odstaw na 10 minut, by "odpoczęło" i dopiero wtedy je pokrój. Podawaj na ciepło lub zimno. Z szynką i papryką Składniki na 8 porcji : 4pojedyncze piersi kurczaka, 8 plasterków szynki np. gotowanej...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...

  • Roladki rybne z szalwia, raz jeszcze!

    ...swieze listki szalwi. Zwinelam calosc w rulon i otoczylam kazdy rulon polowa plastra parmenskiej szynki. Tak przygotowane roladki podsmazylam z dwoch stron, rowno po 2 minut na oliwie z oliwek...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Bufet szaleństw

    ...i zwiń w ciasny rulon. Roztrzep jajko i posmaruj nim rulon. Osyp grubą solą i kminkiem. Włóż na 15 min do piekarnika nagrzanego do 190 st. C. Ostudzony rulon pokrój na ok. 2 cm ruloniki. Każdy ozdób oliwką. Czas przygotowania: 50 minut 95 kcal/1 rulonik Koreczki Składniki (20 koreczków) - 220 g mąki pszennej - 120 g mąki kukurydzianej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki gęstego...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Karnawałowe auszpiki

    ...sklarowania. Na końcu przecedzić przez wilgotną ściereczkę. Rulon z szynki w galarecie Składniki na 4 porcje: 500 ml czystego wywaru z warzyw, 60 ml octu, 1 łyżka cukru, sól, 2 ziarenka pieprzu(...), pozwolić jej dobrze nasiąknąć (około 30 minut). Wywar podgrzać (nie gotować!), by żelatyna się rozpuściła. 3. Na plastry szynki nałożyć sałatkę ziemniaczaną i zwinąć w rulon. Część galarety wlać do...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...