• Informacje na temat:

    rozcinanie mięsa na roladę

Przepisy na temat: rozcinanie mięsa na roladę
  • Porchetta, czyli wieprzowa rolada z rodzynkami i skórką z cytryny w ziołach

    ...jeszcze są w coś zawinięte. Nadziewa się to ziołami, przyprawami zalewa czerwonym winem i piecze do chrupkości skórki" - mówi PAP Life Jakub Steuermark. Choć tę swego rodzaju roladę długo się piecze, jak(...) masarski. Oto, jak Steuermark przygotowuje porchettę. Boczek rozcina od wewnątrz tak, aby uzyskać dwa płaty mięsa i rozkłada je na boki. Mięso skrapia winem i sokiem z cytryny. Wewnątrz rozkłada...

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na roladę z kaczki"

  • Kolorowy zawijaniec

    ...praskę. Z drugiej strony posmaruj go octem wymieszanym z sosem sojowym i z olejem. Zwiń w roladę i odłóż do lodówki.  2. Farsz: szpinak umyj i osusz. Papryki i ser pokrój na małe kawałeczki. Na maśle(...) i na stronie z czosnkiem rozłóż farsz tak, by został centymetrowy kawałek wolnego boku. Złóż na pół, formując mięso w roladę. Miejsce łączenia zepnij wykałaczkami lub szpilkami do zrazów. Roladę włóż do...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepis na roladę z jajkiem i groszkiem"

  • Smaczny pomysł na "Przepis na hamburgery i roladę malinową"

  • Ogromną zaletą tego dania jest to, że doskonale smakuje zarówno na ciepło na obiad z ziemniaczkami czy kluskami śląskimi, jak i na zimno do chleba.

  • Smaczny pomysł na "Przepis na roladę drobiowo-brokułową"

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsa mielonego i pieczarek"

  • Smaczny pomysł na "Przepis na roladę szpinakową"

  • Smaczny pomysł na "Przepis na roladę migdałową"

Artykuły na temat: rozcinanie mięsa na roladę
  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Dziś obchodzimy światowy dzień bez mięsa. Z tej okazji mamy dla was darmową książkę kucharską, z której dowiecie się, jak prosto, smacznie i zdrowo świętować ze wszystkimi jaroszami świata. Fot. 123RF/Picsel Podpowiemy wam, jak skomponować pełne menu na ten dzień, co zrobić z soi, szpinaku, a także jak urozmaicić codzienne śniadania oraz co podać na romantyczną kolację. Postawiliśmy przede wszystkim na proste dania, pełne sezonowych warzyw i swojskich smaków. Nasza książka to przewodnik po...