• Informacje na temat:

    roszponka na podanie

Przepisy na temat: roszponka na podanie
  • Roszponka z fetą

    .... Obłóż połówkami pomidorków i fetą. Posyp osączoną kukurydzą. Przed podaniem polej sosem. 

  • Sprawdzony przepis na "Roszponka"

  • Zupa tajska z kiełkami bambusa

    ...mięsa, kiełki fasoli, przypraw sosem sojowym, startym imbirem, curry,solą i pieprzem, gotuj jeszcze 5 minut, przed podaniem, wymieszaj z liśćmi sałaty. Do zupy możesz dodać pokrojoną cykorię, kawałki...

  • Sałatka, która równie dobrze może być deserem :) Roszponka z owocami komponuje się wyjątkowo smacznie!

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...jeszcze 10 minut. Przed podaniem skrapiamy oliwą i podajemy ze świeżymi ziołami. Zapiekanka makaronowa na słodko z twarożkiem i owocami Sposób przygotowania Makaron gotujemy 8 minut, po czym...

  • Drobne listki roszponki i owoce to moje ulubione połączenie!

  • Nadziewane klopsiki

    Mięsne kule i kuleczki napełnione smakowitymi dodatkami. W sam raz na obiad!

  • Zwykłe mielone nie musi być nudne

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

Artykuły na temat: roszponka na podanie
  • Królowa roszponka

    ...roszponkę, truskawki, winogrona, ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem, a przed podaniem posyp danie chrupiącym boczkiem.  Pierożki z roszponką  Zacznij od rozmrożenia ciasta francuskiego...

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. 123RF/Picsel Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które stały się...

  • Placuszki palce lizać

    Pikantne placki można podać jako przystawkę. Te na słodko – na deser.

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Lekki obiad

    ...jajko, dopraw, wymieszaj. 3. Masę szpinakową nałóż na mięso, zwiń w roladkę. Włóż do folii aluminiowej, wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 min w 180°C. Przed podaniem pokrój w plastry. Roladka jest...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • Sałatka z buraków, która pomaga usunąć zmęczenie

    Buraki zawierają betalainy. To związki, dzięki którym zadbasz o lepszą odporność, będziesz wolniej się starzeć i zapobiegniesz rozwojowi nowotworów.

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Truskawki - dlaczego warto je jeść

    ..., ser i orzechy włoskie. Całość polej sosem. Na końcu, przed podaniem, posyp sałatkę chrupiącym boczkiem. Na pizzy  Na cienkim placku ułóż krążki zeszklonej czerwonej cebuli, pokrojone w plasterki...

  • Święta Wielkanocne nie mają swojego stałego miejsca w kalendarzu. Przypadają w pierwszą niedzielę po pierwszej wiosennej pełni księżyca. Fot. 123RF/Picsel Ich zmienność i cykliczność symbolizuje odrodzenie, świętowanie tego samego wydarzenia za każdym razem na nowo. Spójrzmy w ten sposób na tradycyjny wielkanocny stół. Przeformułujmy nasz świąteczny jadłospis i pobawmy się w nowości, używając do tego pierwszych w tym roku wiosennych warzyw. Jak jeszcze możemy wykorzystać nowalijki? Nowalijki...