• Informacje na temat:

    rosol ze skrzydelek

Przepisy na temat: rosol ze skrzydelek
Artykuły na temat: rosol ze skrzydelek
  • Rosół drobiowy

    Delikatny bulion drobiowy można jeść z makaronem, ryżem lub kluseczkami, albo wykorzystać jako bazę do przygotowania innych zup.

  • Mięso drobiowe znamy i cenimy wszyscy: za smak, zapach i niezwykłe wartości odżywcze. Odkąd około 3 tys. lat przed naszą erą w obejściach ludzkich siedzib pojawiły się pierwsze udomowione kurczaki, popularność tego gatunku mięsa wciąż wzrasta i wzrasta. Nie ma chyba miejsca na Ziemi, gdzie nie trafia na stół kurczak, indyk czy kaczka. Ale czy o drobiu wiemy rzeczywiście wszystko? Fot. 123RF/Picsel Mięso "fitness"? Coraz częściej można spotkać się z określeniem tego rodzaju mięsa jako...

  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

    ..., i gnębiona chorobą zakasałam rękawy i ugotowałam sobie to co lubię!   Jak możecie zobaczyć na zdjęciach był to rosół a jak rosół to wiadomo z warzyw robi się sałatkę, bo takie ugotowane w rosole...

  • W polskich domach rosół traktowany jest jak lek na wszystkie dolegliwości. Leczy przeziębienie, rozgrzewa ducha i zawsze smakuje pysznie. Każda rodzina ma swój własny przepis na idealny rosół. O czym powinniśmy pamiętać za każdym razem? 1. Mięso Standardowo rosół kojarzy nam się z mięsem z kurczaka, jednak nie zawsze musi to być nasz pierwszy wybór. Najważniejsze, by mięso było świeże i wysokiej jakości. Dobrze sięgnąć po takie pochodzące z ekologicznej hodowli lub bezpośrednio od...

  • Jesli ktos ma pod reka,albo z glowy to bardzo prosze o info.. dysponuje skrzydelkami z kurczaka ..poza tym z miesa to nic juz w lodowce nie ma..ale cala...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Lekcja porcjowania kurczaka

    To prostsze niż myślisz. W trzech krokach poradzisz sobie z ćwiartowaniem drobiu jak wprawny szef kuchni.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • 10 najbardziej irytujących męskich zachowań

    Kocha, lubi, szanuje. Rozśmiesza, dba, denerwuje. Niezależnie od tego czy jesteście razem od miesiąca czy dekady, macie po 20 czy 50 lat, występuje ogromne prawdopodobieństwo, że twój partner prezentuje przynajmniej część z tych zachowań, które doprowadzają kobiety do szału.

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...