• Informacje na temat:

    rolady z indyka z boczkiem

Przepisy na temat: rolady z indyka z boczkiem
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę(...), aż stężeje. Na niej połóż połówki jajek, marchewkę i plastry wędliny z indyka. Zalej częścią galarety i zastudź. Na tym rozłóż kukurydzę, na niej - groszek. Zalej resztą galarety, wstaw do lodówki...

  • Rolady śląskie /zrazy zawijane/ to "święta" potrawa dla Ślązaków, obowiązkowa w każdą niedzielę. Ja troszkę ją odmieniłam dodając do farszu mięso z indyka. Farszu zrobiłam trochę więcej bo był mi potrzebny do następnej potrawy - Ziemniaki z farszem na wierzchu. Tu podam ilość potrzebną do rolad.

  • Rolada z kaszanką i boczkiem będzie hitem na świątecznym stole. Dzięki dodatkom pierś z indyka nie jest sucha. Polecam bo robi się ją szybko. Można ją jeść i na ciepło i na zimno.

  • Sprawdzony przepis na "Rolady śląskie z ogórkiem i boczkiem"

  • Smaczny pomysł na "Roladki z indyka z boczkiem"

  • Wypróbowany przepis na "Polędwica z indyka owijana boczkiem"

  • Rolada z indyka

  • Pyszne, delikatne mięsko indycze z suszonymi pomidorami, czosnkiem i serem feta.

  • Pychotka :)

  • Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka"

Artykuły na temat: rolady z indyka z boczkiem
  • Rolady i roladki

    Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, 1/2 strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, olej. Pierś z indyka umyj i osusz. Rozkrój ją tak, aby dało się ją rozłożyć jak książkę. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop olejem. Zwiń w roladę...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Zrolowane smaki

    ...boczkiem jest bardzo soczysty. Składniki: 4 kotlety z indyka, 20 dag liści szpinaku, 8 plastrów wędzonego boczku, sól, 2 cebule, 2 łyżki oliwy, pieprz, po 200 ml białego wina i wywaru drobiowego(...) i zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij pokrojoną cebulę. Przełóż ją do szerokiego rondla, włóż rolady i podsmaż. Następnie zalej całość białym winem, wywarem i duś na wolnym ogniu przez 15

  • Pyszne bo siostry Anastazji! 22 kwietnia miała premierę jej nowa książka pt. 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Pozycja obowiązkowa dla tych, którzy uwielbiają owocowe wypieki. „102 ciasta z owocami Siostry Anastazji" to zbiór sprawdzonych, tradycyjnych przepisów na wypieki z polskimi owocami. Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie. Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta...

  • Rolowane pyszności

    .... Roladki z indyka z jabłkiem Składniki na 4 porcje: 4 cienkie kotlety z indyka, 2 jabłka, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 5 dag orzechów włoskich, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 3 łyżki oleju(...), cebulę pociąć w kosteczkę, szczypior posiekać. Składniki połączyć. Gotowy farsz położyć na przygotowanym mięsie i zwijać rolady, spinając wykałaczkami lub owijając białą bawełnianą nitką...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Wyborne pieczyste

    ...minut Porcja: 350 kalorii Rolada z indyka Składniki na 14 porcji: 1 i 1/2 kg piersi indyka, 1/2 kg mielonego białego sera, 2 żółtka, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 cukinii, marchewka, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, olej, sałata i gotowana marchewka do dekoracji Przygotowanie: 1. Pierś indyka rozkrój na cienki płat i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz mięso z obu stron solą, pieprzem...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...