• Informacje na temat:

    rolady puszyste

Przepisy na temat: rolady puszyste
  • Rolada czekoladowa

    .... 3. Przytnij spieczone brzegi ciasta. Połowę masy czekoladowej rozsmaruj cienko na cieście. Zwiń je w roladę. Możesz uciąć kawałek rolady i ułożyć jak gałąź przy pniu. Całe ciasto posmaruj cienko resztą...

  • Smaczny pomysł na "Puszysta rolada kremowa"

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Puszysta i baaaaaardzo czekoladowa!

  • Dziś przychodzę do Was z bardzo ciekawym ciastem, które rewelacyjnie wygląda, robi się je łatwo i przyjemnie, a efekt powala :-)

  • Rolada z likierem kawowym

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą i ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą jasnokremową...

  • Bardzo łatwe do zrobienia, smakują wyśmienicie można je zabrać do pracy na słodką przekąskę:)

  • Rolada twarogowo-rabarbarowa

    Składniki: 3 jajka, 12,5 dag mąki, 20 dag + 1 łyżka cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka, 5 dag płatków migdałów, 60 dag rabarbaru, 200 ml soku pomarańczowego, 1 cukier wanilinowy, 2,5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki żelatyny, 25 dag twarogu, laska wanilii, 20 dag śmietany kremówki, cukier puder.

  • Faworki sa bardzo delikatne i puszyste, z przepisu korzystam od lat

  • Czekoladowe słodkości

    Rolada biszkoptowa Sposób przygotowania Białka ubij na sztywno. Partiami dodawaj cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao,...

  • Delikatne i puszyste ciasto o ciekawej strukturze i artystycznej kolorystyce urzekło nas swoim smakiem i wyglądem.

Artykuły na temat: rolady puszyste
  • Trójkolorowa rolada

    Prezentujemy pyszny, wiosenny przepis na ciasto.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...i smarujemy masą (kremem), zostawiając cienki pasek na krawędzi blatu. Układamy na nim słupek z twardej marmolady lub galaretki. Utworzy ona "oczko" rolady. Krem pomarańczowy Co zrobić, aby sok z owoców nie zawilgocił nam biszkoptowej rolady? Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę pomarańczową, a następnie pokrojoną w małe cząstki pomarańczę. Tężejącym...

  • Święta Bożego Narodzenia kojarzą się nam z zapachem przepysznych, tradycyjnych ciast, roznoszącym się po całym domu. Zobaczcie, jak upiec świąteczne pyszności! Serniki i makowce to tradycyjne, wigilijne ciasta. / 123rf.com Głównymi składnikami tradycyjnych, świątecznych ciast są bakalie oraz mak. Według wierzeń, przynoszą one bogactwo, szczęście oraz chronią przed złymi duchami. Aż strach więc ich nie skosztować. Przyjrzyjmy się przepisom na wspaniałe, bożonarodzeniowe ciasta. Pierniki nie...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Rolada nie jest wypiekiem dla wtajemniczonych. Zrób ciasto, krem i zakręcaj.

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. Z naszych obserwacji wynika, że niemal cały ubiegły miesiąc upłynął wam pod znakiem przygotowań do świąt. W marcu poszukiwaliście przede wszystkim wielkanocnych sprawdzonych przepisów na tradycyjne i nieco bardziej nowoczesne dania wielkanocne. Wśród najpopularniejszych przepisów minionego miesiąca znajdziemy...