• Informacje na temat:

    roladki z ziemniaków w waflu

Przepisy na temat: roladki z ziemniaków w waflu
  • Sprawdzony przepis na "Ziemniaki w waflu"

  • Jest to prawdziwa uczta dla smakoszy ziemniaczanego puree, świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska serwowana z ulubionym sosem. Więcej na blogu : www.smacznebodomowe.pl

  • Ciekawy sposób na podanie roladek.

  • Sprawdzony przepis na "Roladki w waflu idealne do zup"

  • Zrolowane ziemniaki w waflu to dobry pomysł na dodatek do zup, idealne na Święta Bożego narodzenia, stanowią doskonałą przekąskę do barszczu,a jedzone same z cebulką są wyśmienite, zrobienie ich zajmuję ok 40 min, ale warto poświęcić czas, bo znikają tak szybko, że nie zdążą jeszcze ostygnąć... Polecam ! :)

  • Takie inne krokiety,szybko się je robi i jeszcze szybciej znikają:)

  • Sprawdzony przepis na "Pieczone żeberka w miodzie i ziemniaki smażone w waflu"

  • Krokiety z kapustą i pieczarkami to niewątpliwie pracochłonne danie. Farsz w nich jest taki jak lubimy, ponieważ nie przeważa w nim znacząco ani kapusta ani pieczarki. KROKIECIKI są bardzo cienkie, co cenię sobie w krokietach. Zapieczone są bardzo chrupiące z wierzchu, a w środku również nie przeważają nad farszem. MOZNA JESC NA CIEPŁO LUB ZIMNO Szczerze polecam.

  • Sycące krokiety ziemniaczane inaczej:)

Artykuły na temat: roladki z ziemniaków w waflu
  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Fot. 123RF/Picsel Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich najwięcej w niedojrzałych owocach,...

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! Warto pamiętać, że podczas gotowania ziemniaków, w wodzie pozostaje mnóstwo cennych składników odżywczych zawartych w warzywach. W takim płynie znajdziemy między innymi wapń, fosfor, potas, żelazo, błonnik, skrobię, witaminę A, K, E oraz szereg witamin z grupy B. Niestety, po ugotowaniu ziemniaków większość z nas...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Jak się jednak okazuje, w czasie ich gotowania można popełnić kilka poważnych błędów. Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Znamy je pod wieloma nazwami i zjadamy w najróżniejszej postaci. Niestety, w ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą...

  • W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze nam znane bulwy zyskały sporą konkurencję, gdyż serca Polaków zaczęła podbijać ich słodka odmiana - bataty. Fot. 123RF Jeszcze kilka lat temu słodkie ziemniaki były jedynie trudnodostępną i nieco egzotyczną ciekawostką kulinarną, a ich kupno stanowiło nie lada wyzwanie. Jednak obecnie wiele sklepów wprowadziło je na stałe do swojego asortymentu,...

  • Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Warto wiedzieć, że wykorzystać możemy nie tylko ich bulwy, ale nawet wodę w której je gotowaliśmy! W ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą sylwetkę. Tymczasem prawda jest całkiem inna: warzywo to możemy spożywać nawet w czasie diety, a zawarte w nim witaminy i składniki odżywcze mogą tylko pozytywnie wpłynąć na...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Czy wiedzieliście o tym, że sok ziemniaczany może mieć pozytywny wpływ na nasz organizm? Zobacz, dlaczego warto bliżej zainteresować się tym produktem. Fot. 123RF/PicselCo wiemy o soku z ziemniaka? W zasadzie niewiele, a szkoda! Zawiera on dwa razy tyle potasu co banan oraz jest świetnym źródłem witaminy C. Jego działanie i bezpieczeństwo stosowania zaczęto badać niedawno, bo na przełomie XX i XXI wieku. Co zyskujemy pijąc sok z ziemniaków? Sok z ziemniaka to produkt uboczny produkcji skrobi...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. 123RF Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i zwierzęta. Jest ich...