• Informacje na temat:

    roladki z karkówki pieczone

Przepisy na temat: roladki z karkówki pieczone
Artykuły na temat: roladki z karkówki pieczone
  • Zraziki z niespodzianką

    Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pokrojone w drobną kostkę cebule i podsmaż. Dopraw solą i odstaw do ostudzenia. W tym czasie pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij je tłuczkiem i posyp solą oraz pieprzem. Rozłóż na nim cebulę i zroluj. Tak przygotowane roladki skrop oliwą i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piecz w temp. 180°C przez 20 minut.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Zraziki z cebulą

    Na patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekane w plastry cebule i podsmaż. Następnie dopraw solą i odstaw do ostudzenia. W tym czasie pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij je lekko tłuczkiem i posyp solą oraz pieprzem. Na mięsie rozłóż cebulę i zroluj. Zepnij wykałaczką. Tak przygotowane roladki skrop oliwą i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) możliwości ugoszczenia zaproszonych osób tym, co w roślinnej diecie najlepsze - nawet postawienie na grilla nie stanowi tutaj przeszkody. Karkówki można zastąpić marynowanym tofu lub boczniakami. Ktoś zapyta...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Pomysł na obiad

    Roladki z ziołowym puree Składniki: 1 kg ziemniaków Sól 8 cienkich kotletów wieprzowych 4 łyżki musztardy 8 plastrów szynki parmeńskiej Czarny pieprz Po pół pęczka natki(...) musztardą, obłożyć szynką i rolować. Roladki spinać wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek i pietruszkę drobno pokroić. Roladki usmażyć na oleju (6-8 minut, obracając). Ziemniaki...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Grillowa uczta

    .... Posmaruj musem pomidorowym, na każdym kawałku rozłóż plaster szynki parmeńskiej, boczku lub bekonu, zwiń w roladki. Pokrój w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Nabij na patyczki do szaszłyków i opiecz na...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...