• Informacje na temat:

    roladki z indyka zawijane boczkiem

Przepisy na temat: roladki z indyka zawijane boczkiem
Artykuły na temat: roladki z indyka zawijane boczkiem
  • Rolady i roladki

    Zawijane mięso z nadzieniem nie musi gościć na naszych stołach tylko od święta. Świetnie sprawdzi się i jako danie obiadowe, i na zimno - na kanapkach.

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Rolowane pyszności

    .... Roladki z indyka z jabłkiem Składniki na 4 porcje: 4 cienkie kotlety z indyka, 2 jabłka, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 5 dag orzechów włoskich, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 3 łyżki oleju(...) zrobić małe roladki). Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, tymiankiem i pieprzem. Schłodzić godzinę lodówce. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, a potem kostkę lub zetrzeć na tarce. Cebulę...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Zrolowane smaki

    Mięsne roladki są łatwe w przygotowaniu, smakują wyśmienicie i cieszą oko. Poza tym pozwalają w niebanalny sposób połączyć smaki, a mięso upieczone w ten sposób nigdy nie będzie suche.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Twój kulinarny doradca na każdy dzień roku gwarantuje: -oryginalny przepis na każdy dzień, odpowiedni do pory roku i aktualnych świąt - np. trzeciego stycznia zaserwujesz rodzinie imponującego noworocznego indyka, a czwartego grudnia przygotujesz Barbarze tort imieninowy - urozmaiconą dietę, która zapewni zdrowie, zadowoli i jaroszy (warto, by spróbowali sałatki makaronowej z bananem), i "mięsożerców" (roladki z kurczaka ze szpinakiem to strzał w dziesiątkę!), i wielbicieli słodyczy -...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Śniadanie wielkanocne to prawdziwe wyzwanie w diecie bezglutenowej. Jak zatem rozpocząć świąteczny poranek bez domowego żurku z chlebem lub smakowitego mazurka? Fot. materiały prasowe Jak się okazuje, osoby chore na celiakię lub nadwrażliwe na gluten nie muszą rezygnować z typowo wielkanocnych smakołyków. Istnieje wiele zamienników składników dań wielkanocnych, dzięki którym przygotujemy pyszne bezglutenowe śniadanie. Produkty już cię nie ograniczą Chcesz przygotować smakowite, bezglutenowe...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...