• Informacje na temat:

    roladki z bułki

Przepisy na temat: roladki z bułki
  • ​Roladki z kapusty

    ...filiżanki bułki tartej 1 średniej wielkości cebula, obrana i pokrojona w kostkę 4 plastry chudego bekonu 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 700 ml passaty (przecieru pomidorowego) 6 ziemniaków, obranych(...) klopsiki i blanszowane liście kapusty. Ułóż pulpecik na liściu kapusty, złóż do środka obie strony liścia i ściśle zawiń w roladkę. W ten sposób wykorzystaj pozostałe mięso. Układaj roladki blisko...

  • ważna rada - ciasto ugniatać około 15-20 minut

  • Roladki ze szpinakiem

    Składniki: filet z piersi indyka 40 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego szpinaku łyżka śmietany 18 proc. 15 dag sera feta łyżka bułki tartej jajko 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju(...) zbyt rzadka, dodaj więcej bułki tartej. Dokładnie wymieszaj, odstaw w zimne miejsce na 20 minut. 2 Szpinak podsmaż na oleju, dodaj przeciśniety przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz, śmietanę i ser...

  • Smaczne bułeczki domowej roboty. Zachowują świeżość nawet do 3 dni. :)

  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Składniki dla 4 osób: 1 kg piersi z indyka opakowanie mrożonego szpinaku papryka plastry żółtego sera kilka łyżek sera startego pół szklanki bułki tartej 2 łyżki masła(...), ząbki czosnku i paprykę, połóż plastry sera, zwiń. Bułką ze startym serem obtocz roladę. 4. Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz w temperaturze...

  • smaczne:)

  • Roladki z brokułami

    ...olejem. Ułóż roladki, piecz je w 170 st. C przez 25 minut. Zwiększ temperaturę do 190 st. C i piecz, aż mięso równomiernie się zrumieni.

  • Pyszne i mięciutkie bułki do hamburgerów, wiadomo - co domowe to najlepsze :)

  • ​Roladki drobiowe z musem z groszku

    Składniki: 4 filety z kurczaka Pęczek zielonej cebulki Natka pietruszki 25 g tartego parmezanu 200 g twarożku 25 g szynki Łyżka bułki tartej Sól, pieprz 1 łyżka oleju(...), zmieszać z twarożkiem, parmezanem, pokrojoną szynką, solą i pieprzem. Masę rozdzielić na oprószone solą i pieprzem filety, dodać zieloną cebulkę, zwijać roladki i spinać wykałaczkami. Smażyć na...

  • Zdrowe bułki na mące żytniej razowej

Artykuły na temat: roladki z bułki
  • Roladki indycze z pieczarkami

    ...płacie rozłożyć porcję pieczarkowego nadzienia. Zawinąć w roladki i spiąć wykałaczkami albo obwiązać mocną nitką. 3 Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażyć pozostałe pieczarki. Zdjąć z ognia, a na patelnię włożyć roladki. Smażyć je 5-6 minut. Potem oprószyć mąką. Podlać brandy i bulionem. Gotować jeszcze 10-12 minut. 4Do mięsa na patelni dodać pieczarki i pozostałe korniszony. Dołożyć...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Zapiekane roladki z kurczaka

    ...-szpinakowym. Zrolować. Roladki oprószyć mąką. Panierować w roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Zrumienić ze wszystkich stron na oleju. Przełożyć do żaroodpornej formy. Przykryć sosem pomidorowym...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Roladki to nowy pomysł na wyborną rybę .

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Co na obiad? Indyk!

    Można go przyrządzić na wiele sposobów: podać jako potrawkę, roladki czy pulchne pulpeciki. Warto go jest, bo ma zdrowe i chude mięso.

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Zapiekanki na bazie naleśników

    Chcesz zrobić zapiekankę ale w domu nie masz ani makaronu ani ziemniaków? Zrób naleśniki i podaj je w formie, jakiej jeszcze nie próbowałaś. Możesz zapiec je jak tort, małe roladki a nawet lasagne.

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...