• Informacje na temat:

    roladki wołowe z szynką

Przepisy na temat: roladki wołowe z szynką
  • Wyśmienite roladki w sosie własnym .Pokochają je zarówno dorośli jak i dzieci. Dzięki szynce szwarcwaldzkiej uzyskamy wyjątkowy smak.

  • Danie trochę pracochłonne,ale za to przepyszne

  • Moja dzisiejsza propozycja to pieczone w marynacie, mięciutkie i aromatyczne roladki wołowe wypełnione smakowitym farszem z białej cebulki, kiszonego ogórka i szynki.

  • Z roladą śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie ogórek kiszony, ostra musztarda i plaster boczku. Mój przepis jest rodzinną recepturą.Dla mnie jest najsmaczniejszy. ;)

  • gdyby tylko ta wołowina nie była taka droga:((

  • Tradycyjne polskie danie

  • Proste, smaczne, efektowne.

  • Przepis wart wypróbowania: "Roladki wołowe"

  • Sprawdzony przepis na "Roladki wołowe"

  • Wypróbowany przepis na "Wołowe roladki"

Artykuły na temat: roladki wołowe z szynką
  • Rolady i roladki

    ...ugotujesz je na parze.Zwinięte roladki ułóż obok siebie w garnku do gotowania na parze, gotuj 15-20 minut. Roladki wołowe Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów wołowiny (np. z udźca, ligawy, polędwicy(...) odstaw na 10 minut, by "odpoczęło" i dopiero wtedy je pokrój. Podawaj na ciepło lub zimno. Z szynką i papryką Składniki na 8 porcji : 4pojedyncze piersi kurczaka, 8 plasterków szynki np. gotowanej...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • ..., stale obracając. Roladki odsączyć z tłuszczu, do sosu ze smażenia dodać  wino, liść laurowy, cukier, sól, pieprz i zagotować. Roladki umieścić razem z oliwkami na patelni z sosem i podgrzewać 2 minuty. Następnie usunąć liść laurowy i wykałaczki. Na półmisku ułożyć kilka plastrów szynki parmeńskiej, na to roladki wołowe, polać sosem, posypać natką pietruszki i startą skórką z cytryny.

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Z szynką w roli głównej

    Zupa z szynki Składniki: 5 łyżek mąki, 650 ml mleka, 25 dag szynki (najlepiej dość tłustej), 500 ml rosołu wołowego, 125 ml śmietany, sól, pieprz, słodka papryka, rzeżucha (ewentualnie szczypiorek(...). Resztę mleka (125 ml) zmiksować z szynką, połączyć z rosołem. Dolać do zupy i mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Rzeżuchę opłukać, posiekać. Gotową zupę rozlać do...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Wołowina zrolowana, nadziewana pesto z cukinią i pomidorami

    Mięso wołowe to dobry wybór na smaczny i zarazem syty obiad. Oto jeden z ciekawych przepisów.

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...ziemniaczane. Jeżeli jest zbyt rzadka, można ją zagęścić mąką). Przekładamy do natłuszczonej głębszej brytfanny. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Zrolowana cukinia z szynką(...) i pietruszkę. Żółty ser ścieramy. Wszystko wkładamy do misy, dodajemy jajka i starannie mieszamy. Nadzienie rozkładamy na cukinii, plastry zwijamy w roladki. Pomidory kroimy na mniejsze części, lekko solimy...

  • Każdemu zależy, by to, co trafia na nasz stół, było naturalne, zdrowe i odpowiednio zbilansowane. Dobra dieta potrafi wpłynąć pozytywnie na kondycję naszego organizmu, a także wesprzeć proces leczenia przewlekłych chorób. Dlaczego jeszcze odpowiedni bilans jest istotny? Domowe jedzenie to najlepszy sposób na utrzymanie zbilansowanej diety/materiały prasowe Jedzenie powinno dostarczać nam jak najwięcej składników odżywczych. Dawniej, gdy na sklepowych półkach nie było takiej ilości wysoko...