• Informacje na temat:

    roladki wołowe z serem

Przepisy na temat: roladki wołowe z serem
  • Wołowina z piekarnika

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz, osusz, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie płaty. Oprósz je solą, imbirem oraz pieprzem. Oczyść strąk papryki, pokrój na kawałki. Na każdym płacie mięsa ułóż po plasterku sera i po kawałku papryki. Zwiń roladki. Obwiąż je lub zepnij szpilkami.  2. Cebulę obierz, pokrój na ósemki. W brytfannie rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Roladki oprósz mąką, obsmaż na...

  • Danie trochę pracochłonne,ale za to przepyszne

  • Menu na zimowe wieczory w gronie przyjaciół

    ...zmieszać i dodać do ciasta. Na patelni z wgłębieniami rozgrzać olej i smażyć poffertjes na złoty kolor z obu stron. Obtoczyć w cukrze i podawać z pomarańczowym karmelem. Roladki wołowe Składniki...

  • Z roladą śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie ogórek kiszony, ostra musztarda i plaster boczku. Mój przepis jest rodzinną recepturą.Dla mnie jest najsmaczniejszy. ;)

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...: - 2 blaty mrożonego ciasta francuskiego, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - puszka pomidorów, - sól, pieprz, - słodka papryka, - duży bakłażan, - natka pietruszki, - kolorowy(...), szczypiorek posiekać. Bułki przekroić, posmarować sosem remoulade. Przygotowane składniki nakładać na dolną część bułeczek, posypać startym serem. Górną część bułek skropić zimną wodą i posypać resztą sera...

  • Moja dzisiejsza propozycja to pieczone w marynacie, mięciutkie i aromatyczne roladki wołowe wypełnione smakowitym farszem z białej cebulki, kiszonego ogórka i szynki.

  • gdyby tylko ta wołowina nie była taka droga:((

  • Tradycyjne polskie danie

  • Proste, smaczne, efektowne.

  • Przepis wart wypróbowania: "Roladki wołowe"

Artykuły na temat: roladki wołowe z serem
  • Rolady i roladki

    ...ugotujesz je na parze.Zwinięte roladki ułóż obok siebie w garnku do gotowania na parze, gotuj 15-20 minut. Roladki wołowe Składniki na 8 sztuk: 8 plastrów wołowiny (np. z udźca, ligawy, polędwicy(...) wystudzonym szpinakiem, rozłóż marchewkę i paprykę, posyp pokruszonym serem feta. Zwiń w roladę i zasznuruj bawełnianą białą nicią. Wierzch posmaruj olejem i przełóż  do żaroodpornego naczynia. Piekarnik...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Z szynką w roli głównej

    Zupa z szynki Składniki: 5 łyżek mąki, 650 ml mleka, 25 dag szynki (najlepiej dość tłustej), 500 ml rosołu wołowego, 125 ml śmietany, sól, pieprz, słodka papryka, rzeżucha (ewentualnie szczypiorek(...) podgrzanych bulionówek. W każdej porcji zrobić śmietanowy kleks. Przed podaniem zupę posypać zieleniną. Wiosenne roladki z szynki Składniki na 12 porcji: 30 dag szynki konserwowej w plastrach...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Grillowa uczta

    Wyśmienite hamburgery Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej(...). Posmaruj musem pomidorowym, na każdym kawałku rozłóż plaster szynki parmeńskiej, boczku lub bekonu, zwiń w roladki. Pokrój w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Nabij na patyczki do szaszłyków i opiecz na...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...i serem Składniki na 4 porcje: 500 g cukinii, 2 łyżki oliwy, 100 g szynki konserwowej lub kiełbasy szynkowej, 125 g mozzarelli, 2 ząbki czosnku, kilka gałązek bazylii i pietruszki, 200 g twardego(...) i pietruszkę. Żółty ser ścieramy. Wszystko wkładamy do misy, dodajemy jajka i starannie mieszamy. Nadzienie rozkładamy na cukinii, plastry zwijamy w roladki. Pomidory kroimy na mniejsze części, lekko solimy...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • We włoskim stylu

    Roladki w sosie pomidorowym Składniki na 4 porcje: 5 dag suszonych pomidorów, 12,5 dag mozzarelli, 8 cienkich kotletów schabowych (po ok. 8 dag każdy), sól, pieprz, 8 łyżek zielonego pesto ze(...). Każdy plasterek mięsa posmarować łyżeczką pesto bazyliowego. Posypać porcją sera i suszonych pomidorów. Ostrożnie zrolować i pospinać wykałaczkami. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Włożyć roladki...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...