• Informacje na temat:

    roladka z kremem

Przepisy na temat: roladka z kremem
  • Śniadanie do plecaka

    Twoje dziecko ma dość bułek z szynką i serem? W szkolnym sklepiku nie ma nic smacznego? Przygotuj mu oryginalne śniadanie, które zapewni odpowiednią dawkę energii na resztę dnia. Oto pomysły na proste i ciekawe dania, które zastąpią kanapkę lub będą dla niej świetnym towarzystwem.

  • Sprawdzony przepis na "Puszysta roladka porzeczkowa"

  • Pestki słonecznika

    ...boki tortu, desery Zamiast wiórkami kokosowymi lub zmielonymi orzechami, boki posmarowanego kremem tortu możesz okleić posiekanymi ziarnami słonecznika. Warto też posypywać nimi desery. 6. Składnik...

  • Smaczny pomysł na "Kokosowa roladka z czekoladą"

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    Chociaż kojarzymy go zwykle z sałatką jarzynową, groszek może nam się przydać do stworzenia innych dań na zimno i na ciepło – także obiadowych.

  • Pyszna dietetyczna roladka na niedzielny obiad.

  • Walentynkowe menu

    Przystawka: Trzy rodzaje bruschetty: z pomidorami al'arrabiata, kremem z awokado i kremem z pstrąga Składniki na 2 porcje: - 6 kromek bagietki, - zielona cebulka, - papryczka chili(...), czosnek, łyżeczkę soku z cytryny i łyżeczkę oliwy zmiksować na puree. Dodać jogurt. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przygotowane dodatki nakładać na kromeczki. Kromki z kremem z pstrąga dekorować...

  • Jajka na świątecznym stole

    Jaja to symbol Świąt Wielkanocnych. Odpowiednio przyrządzone nie tylko doskonale smakują, ale również są ozdobą świątecznego stołu.

  • schabik z boczkiem wędzonym...

Artykuły na temat: roladka z kremem
  • Roladki kokosowe

    W świecie deserów.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Pyszna zupa-krem

    Niskie temperatury, a z nimi i jesienna plucha, zbliżają się dużymi krokami. Dlatego warto, by w naszym jadłospisie znalazły się na przykład zupy-kremy. Szybko rozgrzeją, a są proste w przygotowaniu.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • łatwe do wykonania, smaczne

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • smaczne proste w przygotowaniu

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Bakłażany z orzechami

    W Polsce kojarzy się przede wszystkim z chaczapuri, ale tak naprawdę kuchnia gruzińska to wyjątkowe bogactwo potraw przygotowywanych na bazie dorodnych warzyw rosnących w południowym słońcu. Do tego pyszne sery, aromatyczne przyprawy i baranina. W Gruzji podaje się ogromne ilości przekąsek takich, jak roladki z bakłażana nadziewane pastą z orzechów. Danie, które zrobi furorę na każdym przyjęciu!

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na miodownik udekorowany kwiatami. Biszkopty 12 jaj 4 łyżki cukru 1 szklanka płynnego miodu niecałe 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 łyżki przyprawy do piernika 2-3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Marmolada 3 puszki moreli w zalewie mąka ziemniaczana do zagęszczenia opcjonalnie żelatyna   Krem miodowy 3 jaja 150 g drobnego cukru 300 g masła 2 łyżki miodu...