• Informacje na temat:

    rolada z serem

Przepisy na temat: rolada z serem
  • Rolada czekoladowa

    ...z serem i resztą cukru.  4. Biszkopt rozwiń. Do kremu dodaj żelatynę i rozsmaruj go na cieście. Rozłóż rabarbar. Zwiń. Schładzaj 3 godz. Oblej polewą. Udekoruj. 

  • Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem

    Sposób przygotowania Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat. Doprawić solą i pieprzem. Brokuły porozdzielać na różyczki i wymieszać z serem utartym na grubych oczkach. Następnie wyłożyć na filety z kurczaka. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z serem i migdałami"

  • Rolada z indyka

    Jeśli twoi bliscy lubią wytrawne smaki, owocowy farsz do rolady można wzbogacić np. ostrzejszym w smaku serem (żółtym, pleśniowym, owczym).

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z serem i rzeżuchą"

  • Rolada z grzybami

    Wykwintne danie na święta

  • Sprawdzony przepis na "Rolada z szynką i serem"

  • Rolady z mielonego mięsa

    Pasterska z owczym serem i marchewką Sposób przygotowania 1. Marchewki obierz, włóż do wrzącej wody z dodatkiem soli (i ew. szczypty cukru). Gotuj 10 minut. Wyjmij. Przestudź, pokrój w cienkie słupki. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj pieczarki. Smaż razem...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczkiem i serem"

Artykuły na temat: rolada z serem
  • Rolada ze szpinakiem

    ...papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. l Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w centymetrowe plastry.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Rolada z łososiem i szpinakiem

    ... naczynia żaroodpornego, ułożyć roladę. Zalać sosem, posypać pomidorkami i serem, piec 40 min w 200°C. Zobacz także:

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Rolada zakręcona na zielono

    ...1. Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do serka razem z żółtkiem, bułką tartą, posiekaną zieleniną, migdałami, doprawiamy pieprzem i solą, dokładnie miksujemy. 2. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozkładamy na blacie i smarujemy serem z zieleniną. Zwijamy od dłuższego boku i związujemy dość mocno nitką. 3. Roladę podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aby...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Pieczona rolada z cukinią i rukolą

    ...cukinię, posypać startą mozzarellą, polać sosem z ajwaru i śmietany. Zwinąć jak roladę, posypać z wierzchu startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec 10 min. Wyłożyć na półmisek...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Rolady i roladki

    ...wystudzonym szpinakiem, rozłóż marchewkę i paprykę, posyp pokruszonym serem feta. Zwiń w roladę i zasznuruj bawełnianą białą nicią. Wierzch posmaruj olejem i przełóż  do żaroodpornego naczynia. Piekarnik...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...