• Informacje na temat:

    rolada z sera zoltego

Przepisy na temat: rolada z sera zoltego
  • Rolada z indyka

    Jeśli twoi bliscy lubią wytrawne smaki, owocowy farsz do rolady można wzbogacić np. ostrzejszym w smaku serem (żółtym, pleśniowym, owczym).

  • pyszna rolada

  • Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy. Dość długo leżał w szufladzie zanim zdecydowałam się go wypróbować. Teraz żałuję, że tak późno ;)Roladę robi się bardzo prosto i szybko. W oryginalnej wersji jest tylko z kurczakiem. Zmodyfikowałam go dodając pesto i suszone pomidory. Zamiast tego można też dodać podsmażone pieczarki i trochę zieleniny dla koloru :)

  • Panierowana rolada z żółtego sera

    Kompozycja dla wielbicieli sera.

  • Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser.

  • ...1 kg świeżego szpinaku; 2 szklanki mąki; 50 dag pieczarek; 3 jajka; 3 cebule; 5 dag żółtego sera; 200 ml śmietany kremówki; 1 szklanka rosołu instant; 4 dag wędzonego boczku; 3 łyżki oleju, 2 łyżki masła; 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; sól, pieprz.

  • Nadzienie można podawać jako pastę do chleba.

  • Rolada serowa

    Składniki: - 50 dag żółtego sera, - 10 dag szynki, - 3 jajka, - 30 dag pieczarek, - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, - 4 łyżki majonezu, - pieprz, sól, papryka mielona, - 1 łyżka masła Przygotowanie: Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Jajka ugotować na twardo i razem z szynką pokroić w kosteczkę. Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą, dodać...

  • Jest pyszna!!! Naprawdę polecam :-)

Artykuły na temat: rolada z sera zoltego
  • Pieczona rolada z cukinią i rukolą

    Żeby potrawa wyglądała apetycznie, cukinię należy smażyć na większym ogniu. Musi być miękka, ale nie „ciapowata”. Zamiast cukinii do rolady można dać usmażone pieczarki.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Rolada w gościach pod choinką

    ...    Sałatkę przyrządzam z sałaty, pomidorów koktajlowych , oliwek oraz sera feta.     Ser feta kupuje w kostce i sama  kroje, wrzucam do słoiczka wlewam oliwę z oliwek, suszoną bazylie i oregano...

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Wołowina na stole!

    Rolada po śląsku Składniki na 4 porcje: Na roladki: 60 dag wołowiny, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 ogórki kiszone, oliwa, sól, pieprz, 3-5 łyżek musztardy(...): 60 dag mielonej wołowiny, 20 dag pokrojonego w kostkę sera żółtego, 2 jajka, 6-10 łyżek ziaren sezamu, 4-8 łyżek bułki tartej, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, olej do smażenia...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance....

  • Dania z mozarellą

    ..., 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka suszonej bazylii , 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 5 dag masła, 5 dag mąki, 400 ml mleka, 1 łyżka bulionu w proszku, 10 dag startego żółtego sera (np(...) i, mieszając, smażyć 3-4 minuty na dużym płomieniu. Masło rozgrzać, oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Wlać 400 ml wody i mleko, wsypać bulion w proszku. Mieszając, gotować 5 minut. Zetrzeć 7,5 dag sera...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....

  • Chleb nasz powszedni

    ...papier tak, aby utworzyła się rolada. Umieść ją w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180° C. Piecz 80 minut. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki i pokrój na porcje(...) pulpeciki do miseczek, zalej gorącą zupą, posyp natką pietruszki i podawaj. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 605 kalorii Rolada tostowa Składniki na 12 porcji: duże opakowanie pszennego pieczywa tostowego...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...