• Informacje na temat:

    rolada z karkowki i mielonego

Przepisy na temat: rolada z karkowki i mielonego
  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...tłuczkiem, umyj i osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Zwiń w roladę i odłóż do lodówki.  2. Szalotkę obierz, posiekaj, wsyp do mięsa mielonego. Dołóż jajko, bułkę tartą, koncentrat, keczup. Dopraw...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mielonego"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Sposób przygotowania: Wołowinę, szynkę wieprzową, kurczaka pokrój w kostkę. Osobno przesmaż na oleju. Ostudź. Dołóż do mięsa mielonego. Dodaj jajka, bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę(...)). Ostudź. Następnie dołóż kurczaka oraz mortadelę do mięsa mielonego. Dodaj jajka, bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę oraz koncentrat pomidorowy. Wyrób gładką masę. Dopraw solą, pieprzem, cukrem...

  • Jest to bardzo dobre danie jak na grilla tak i z piekarnika.

  • Ogromną zaletą tego dania jest to, że doskonale smakuje zarówno na ciepło na obiad z ziemniaczkami czy kluskami śląskimi, jak i na zimno do chleba.

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z karkówki"

  • Smaczna i szybka w przyrzadzeniu rolada z boczku faszerowana miesem mielonym. Swietna na obiad, a takze jako wedlina na kanapki.

  • Pyszna rolada upieczona z mięsa mielonego z dodatkiem pieczarek, świetny pomysł na obiad.

  • Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.

  • Łatwa w zrobieniu rolada z mięsa mielonego! Pyszna na ciepło i na zimno!

Artykuły na temat: rolada z karkowki i mielonego
  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zaprasza nas na niezwykłą jajecznicę - nie dość, że smażoną na słoninie, to przyrządzoną na ognisku.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Pyszne z pieca

    Rolowana pieczeń rzymska Składniki na 6 porcji: 800 g mięsa mielonego, 1 łyżeczka mielonej papryki, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 200 g natki pietruszki, 150 g wędzonej karkówki, 200 g żółtego sera. Mielone mięso włożyć do miski. Dodać jajka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Wyrobić masę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Na...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Nie tylko marcepan

    Lubeka słynie z marcepanu, ale kuchnia regionu Szlezwik-Holsztyn ma o wile więcej do zaoferowania.

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...