• Informacje na temat:

    rolada z indyka w ie

Przepisy na temat: rolada z indyka w ie
  • Rolada z indyka

    ...solą, pieprzem oraz gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mię- so lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Pomidory potnij na kawałki. Na mięsie rozsmaruj farsz szpinakowy. Rozłóż suszone pomidory. Posyp połową tartego parmezanu. Ciasno zwiń. Obwiąż nitką albo zepnij wykałaczkami, aby rolada nie rozpadła się podczas pieczenia. Roladę posmaruj olejem. Włóż do...

  • Rolada z indyka

  • Rolada z indyka

    Składniki: 1,5 kg mięsa z piersi indyka sól, biały pieprz 25 dag świeżych lub mrożonych  żurawin 15 dag twardych gruszek z syropu (ale mogą być również np. brzoskwinie  lub morele w zalewie(...) końcem pieczenia rozetnij foliowy rękaw, a mięso obłóż resztą żurawin. Posyp je cukrem. Roladę z indyka można podawać np. z podsmażonymi ziemniakami i surówką.

  • Pyszne, delikatne mięsko indycze z suszonymi pomidorami, czosnkiem i serem feta.

  • Rolada z nadzieniem owocowo-grzybowym

    ....  4. Filet natnij, tworząc płat, lekko rozbij, oprósz solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Nałóż farsz, zwiń od krótszego boku, zwiąż nicią kuchenną. Roladę obsmaż na oleju i przełóż z nim do brytfanny. Piecz...

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"

  • Mięsne rolady z warzywami

    Filet z indyka nadziewany szpinakiem Sposób przygotowania 1. Szpinak rozmroź na sitku i poczekaj, aż ocieknie. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mięso lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Suszone...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka"

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Idealny pomysł na wystawny obiad

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"

Artykuły na temat: rolada z indyka w ie
  • Rolada z indyka

    Przygotowanie:  1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem.  2. Chleb tostowy lub bułkę pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię. Mieszając, smaż 3-5 min. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Do...

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Rolada z indyka

    Mięso rozkrój na płat, lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i papryką, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Mielony twaróg połącz z żółtkami i kukurydzą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Marchewkę oraz cukinię pokrój w słupki. Masę serową rozsmaruj na mięsie, na niej ułóż pokrojone warzywa, po czym zwiń pierś indyka, formując roladę. Mięso zasznuruj nicią, natrzyj...

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Coś pysznego z indyka

    Rolada ze szpinakiem Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mięsa z indyka, 60 dag świeżego szpinaku (lub 30 dag mrożonego), 15 dag twarożku, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, sok z połówki cytryny(...) i warzywami gotowanymi na parze. Plastry indyka w sosie Składniki na 4 porcje: 1 pierś z indyka, 1 duża cebula, 1 ostra papryczka, 1 ząbek czosnku, 100 ml białego wytrawnego wina, 10-12 zielonych...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • Indyk ze szpinakiem

    ...w roladę. 5. Na dużej desce do krojenia rozłóż plastry szynki, tak aby na siebie zachodziły i tworzyły prostokąt na szerokość rolady. Na brzegu połóż roladę z indyka  i owiń ją plastrami szynki...

  • Konserwa - kiedyś stanowiła niezbędny element wyposażenia plecaka każdego turysty. Dziś również nietrudno znaleźć ją na biwakach. Jednak, co tak naprawdę kryje w sobie ta metalowa puszka? Czy poza praktycznym aspektem, jest w niej coś, co powinniśmy cenić? Fot. 123RF Nie tak dawno temu, pakowanie na biwak rozpoczynaliśmy od zrobienia solidnego zapasu konserw, które doskonale sprawdzały się, jako posiłek w polowych warunkach. O tym, co znajdowało się w metalowych puszkach, krążyły legendy....

  • Rolady i roladki

    Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, 1/2 strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, olej. Pierś z indyka umyj i osusz. Rozkrój ją tak, aby dało się ją rozłożyć jak książkę. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem, skrop olejem. Zwiń w roladę...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...