• Informacje na temat:

    rolada z gotowanymi jajkami

Przepisy na temat: rolada z gotowanymi jajkami
  • Mięsne rolady z warzywami

    ...go, przestudź i zmiel razem z jajkami na twardo. Potem połącz ze śmietaną i posiekanymi koperkiem oraz natką. Masę przypraw solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.  2. Na mięsie rozłóż...

  • Wypróbowany przepis na "Rolada z jajkami"

  • Rolady z mielonego mięsa

    Świetnie smakują i apetycznie wyglądają. Możesz je serwować na codzienne obiady i rodzinne przyjęcia. A jeśli ci zostanie kawałeczek rolady – także jako smakowity dodatek do kanapek, zamiast zwykłej wędliny!

  • Rewelacyjny pomysł na świąteczny obiad, lub śniadanie. Polecam.

  • Rolada biszkoptowa z kiwi

    Egzotyczny deser, któremu się nie oprzesz

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek, kiełbasy białej i boczku to wszystko można połączyć w tej oto roladzie która na pewno zachwyci rodzinę i gości. Jest bardzo smaczna i soczysta.

  • Rolada twarogowo-rabarbarowa

    Składniki: 3 jajka, 12,5 dag mąki, 20 dag + 1 łyżka cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka, 5 dag płatków migdałów, 60 dag rabarbaru, 200 ml soku pomarańczowego, 1 cukier wanilinowy, 2,5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki żelatyny, 25 dag twarogu, laska wanilii, 20 dag śmietany kremówki, cukier puder.

  • Kiedy za oknem pogoda nie rozpieszcza trzeba poprawić sobie humor. Nic tak dobrze nie działa jak kawałek domowego ciasta, tym razem polecam czekoladowe ciasto z gotowanymi gruszkami.

  • Faszerowana ryba

    Pokrojona w plasterki rolada będzie hitem każdej imprezy!

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety rybne z gotowanymi warzywami"

Artykuły na temat: rolada z gotowanymi jajkami
  • Trójkolorowa rolada

    Prezentujemy pyszny, wiosenny przepis na ciasto.

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Rolada w gościach pod choinką

    Smaczne, fajne danie dla gości. Proste wykonanie i wszystkim się spodoba.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...kremem smarujemy ciasto i zwijamy w kształt rolady (na papierze do pieczenia). Lekko dociskając, zabezpieczamy boki rolady papierem (by krem nie wyciekł). Schładzamy w lodówce. Rolada cytrusowa(...). Posypać cukrem pudrem, udekorować owocami. Rolada czekoladowa Składniki na 12 porcji: 3 jajka, 80 g cukru kryształu, 50 g czekolady na polewę, 100 g mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 250

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Wołowina na stole!

    Rolada po śląsku Składniki na 4 porcje: Na roladki: 60 dag wołowiny, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 ogórki kiszone, oliwa, sól, pieprz, 3-5 łyżek musztardy, 2 liście laurowe. Na kluski: 1 kg ugotowanych ziemniaków, (najlepsze mączyste), mąka ziemniaczana, 2 jajka. Mięso pokroić w niezbyt grube plastry. Każdy rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, posypać...

  • Wszyscy wiemy, że jajka są zdrowe. Jednak nie każdy wie w jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby jak najdłużej zachowały pełnię swoich właściwości i były zdatne do spożycia. Wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Fot. 123RF/Picsel Jajka są produktem, który znajduje się niemal w każdej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez nich codzienne posiłki. W końcu czym jest śniadanie bez omleta, biszkopt bez piany z białek, czy nawet szybki obiad bez jajka sadzonego? Sposobów na ich wykorzystanie...

  • Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

    Tym razem w programie "Ewa gotuje" prowadząca wybierze się z nami na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych smaków dotrze do Lublina, gdzie spróbuje miejscowego przysmaku - cebularza.

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Fot. © 123RF.COM/PICSEL 1. Tak naprawdę jajka (prawie) nie podnoszą cholesterolu W jajku jest rzeczywiście sporo cholesterolu, bo aż ok. 200 mg (tylko w samym żółtku). U większości ludzi dużo jajek w diecie wcale nie przekłada się jednak bezpośrednio na podniesienie poziomu cholesterolu we krwi. Z 200 mg zaledwie...