• Informacje na temat:

    rolada malinowa

Przepisy na temat: rolada malinowa
  • Rolada mocno malinowa

    Rozpływa się w ustach!

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada malinowa"

  • Rolada z konfiturą

    ...zastygniętą konfiturę i zwiń wzdłuż dłuższego boku. Gdy rolada ostygnie, odwiń ściereczkę i polej roladę ciepłym sosem malinowym. 

  • Rolada biszkoptowa

    Gotowa w godzinę!

  • Pyszna rolada składająca się z migdałowego biszkoptu oraz kremu malinowego z malinami. Rozpływa się w ustach :)

  • Menu z weselnego przyjęcia Williama i Kate!

    Williama i Kate: Kornwalijska sałatka z krabów na blinach cytrynowych Pasztet z kaczki z owocowym Chutneyem Rolada z sera koziego z karmelizowanymi orzechami włoskimi Palmiery i paluszki serowe...

  • Obłędne. Tak, to idealne słowo - czekoladowy biszkopt, puszysty waniliowy krem, malinowy dżem, wiórki czekoladowe, maliny. A to wszystko polane sosem czekoladowym. Naprawdę można się rozpłynąć. :)

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula, - mała główka kapusty, - 4 łyżki oleju, - gałka muszkatołowa, - 200 g pieczarek, - 6 gałązek koperku, - łyżka jasnej bazy do sosów, - żółtko, - 3 łyżki śmietany Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrozić...

  • Sprawdzony przepis na "Rolada kokosowo-malinowa"

Artykuły na temat: rolada malinowa
  • Rolada malinowa

    Zapomniane ciasto powraca.

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Mocno malinowa rolada

    Smak lata w środku zimy

  • Świąteczny wypiek Małgosi, który podpił serca jurorów w siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!". Składniki:Ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego pół łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli pistacje niesolone, nieprażone Konfitura: maliny 300 g jeżyny 300 g pektyna 8g szklanka cukru woda różana 50 ml limonka ganasche z białej czekolady: śmietanka 200 ml czekolada biała 400 g Do ozdoby: pistacje zielone, niesolone owoce liofilizowane ( maliny i...

  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zaprasza nas na niezwykłą jajecznicę - nie dość, że smażoną na słoninie, to przyrządzoną na ognisku.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    ...z cukrem waniliowym. Masę nałożyć na czekoladowy spód. Dekorować kisielem rabarbarowym. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.   Rolada jogurtowo-rabarbarowa Składniki: 500 g rabarbaru 150

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Ciasta z kremem

    Szczególnie ulubione przez amatorów słodkich wypieków.

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...