• Informacje na temat:

    rogaloki z marmolada inne formy zawijania

Przepisy na temat: rogaloki z marmolada inne formy zawijania
  • Miało byc buritos,ale w trakcie robienia przyszło mi do glowy kilka pomyslów i wyszło ''''coś innego''''Z tego eksperymętu wyszło przepyszne danie i będe je robic juz na stałe.POLECAM

  • Szybsze niż tradycyjne ale również są pyszne :)

  • krokiety dla amatorow rybek

  • Super smaczne

  • Kocham domowe przetwory, które zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Wiśniowa marmolada zawsze gościła w domowej spiżarni i była świetnym dodatkiem do ciast, drożdżówek, kanapek czy herbaty. Uwielbiam dodawać ją do śniadaniowej owsianki oraz naleśników :) Taka smażona i gęsta marmolada idealnie sprawdzi się także do kruchych ciasteczek ze słodkim oczkiem :) Serdecznie polecam :D

  • Sezon gruszkowy w tym roku otwarty wcześniej. Dostaliśmy sporą dostawę gruszek od rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To trzeci z nich.

  • Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.

  • trochę z nią zabawy ale warto :) jest przepyszna a zapach pomarańczy roznosi się po wszystkich zakątkach mieszkania

  • Pyszny i jedyny na Boze Narodzenie :)

  • Słodki i wykwintny dodatek do potraw. Idealnie pasuje do dań z grilla i ziemniaczków.

Artykuły na temat: rogaloki z marmolada inne formy zawijania
  • 75 przepyszności!Od klasycznych racuszków z serem po pączki z... kiełbasą! Na rozgrzewkę - prezentacja sprawdzonych technik formowania pączków, faworków i racuchów. Na kolejnym etapie wtajemniczenia - sposoby na stworzenie pączków z białą obwódką i oryginalne sposoby podania gotowych przysmaków. Zachwyć się smakiem róży karnawałowych, odkryj słodycze z rozmaitych zakamarków świata - nawet z Egiptu! Jeśli preferujesz dania pikantne, zajrzyj do przepisów na racuchy piwne i pączki ziemniaczane....

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Wiosną i latem na targach oraz w sklepach pojawiają się dorodne owoce, a wraz z nimi przepyszne polskie przetwory. Znając sekrety naszych mam i babć możemy zachować smak ulubionych owoców pod postacią kolorowych dżemów, powideł oraz marmolad. Co je wyróżnia i sprawia, że są wyjątkowe? Sprawdźcie! Dżem to najlepszy wybór dla miłośników dużych kawałków owoców. Tę konfiturę w miarę możliwości sporządza się z całych owoców lub ich części. Dżemowe wariacje Obrane i wypestkowane należy gotować...

  • Podstawowym warunkiem, gwarantującym świeżość naszych misternie przygotowywanych dżemów, konfitur, musów, marmolad i galaretek jest utrwalenie ich zawartości, czyli całkowite wyniszczenie wszystkich bakterii i drobnoustrojów, które mogły przeniknąć do wnętrza na etapie przelewania owoców lub przygotowywania naczyń. Fot. 123RF/PICSEL Proces oczyszczania żywności z mikroorganizmów jest ważny z prostego powodu - gdy już zamkniemy słoik i odstawimy go na spiżarnianą półkę, po kilku miesiącach...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Właśnie mamy najlepszy czas na wypróbowanie kilku pomysłów na rozgrzewające, pyszne napoje. Warto sięgnąć po sprawdzone sposoby zawarte w książce "Kawa i inne gorące napoje" autorstwa Luise Pickford. W książce znalazłam przepisy na różne sposoby parzenia kawy, gorącej czekolady, herbaty i wiele innych rozgrzewających napojów, idealnie nadających się na chłodne dni. Wachlarz przepisów jest naprawdę szeroki. A do tego, dzięki książce poznałam przeróżne dodatki i sposoby podania rozgrzewających...

  • Już starożytni Grecy i Rzymianie pili herbatki ziołowe, które stopniowo zdobywały opinię napojów leczniczych i stawały się coraz popularniejsze. Herbatki ziołowe posiadają mnóstwo właściwości leczniczych: łagodzą bóle, wzmacniają organizm, działają nasennie, zwalczają lekkie dolegliwości. Napoje te są mało agresywne dla naszego organizmu, tanie i prosto je przyrządzić. Poza tym są smaczne i skutecznie gaszą pragnienie oraz orzeźwiają. Przygotowanie dobrej herbatki ziołowej to przyjemność i...

  • Menu wielkanocne w wersji ekologicznej? Czy to może się udać? Jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami eko? - Kiedy z przyczyn zdrowotnych podjęłam decyzję o prowadzeniu ekologicznej kuchni, byłam przekonana, że żywność bio jest droga i niesmaczna, a przygotowanie świąt w stylu eko to karkołomny wyczyn - mówi Patrycja, która od pięciu lat prowadzi swój dom zgodnie z zasadami ochrony środowiska. - Tymczasem wcale nie jest to takie trudne. Kuchnia bio i ekologiczny dom to coś, co polecam...

  • W ostatnim czasie coraz więcej osób rezygnuje ze spożywania pieczywa, ze względów zdrowotnych. Jeśli też rozważasz taką ewentualność, dowiedz się co tak naprawdę stanie się z twoim ciałem, gdy przestaniesz jeść chleb. Goniąc za idealną sylwetką, eliminujemy z naszej diety kolejne produkty - słodkie napoje, solone przekąski, czy też wszystkie smażone potrawy. Na czarną listę wielu osób trafił również chleb, jako źródło wielu problemów żywieniowych. Coraz więcej osób unika pieczywa jak ognia,...