• Informacje na temat:

    rogaliki krucho-drożdzowe

Przepisy na temat: rogaliki krucho-drożdzowe
  • Lemon curd

    Pomysł na słodko-kwaśny przysmak.

  • Rogaliki krucho- drożdżowe

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...lodówki. Aby uratować nieudany majonez, utrzyj z olejem kolejne żółtko i zwarzoną porcję powoli dodaj do masy. Pieczesz bułeczki lub rogaliki? Przed włożeniem ich do piekarnika posmaruj je...

  • Rogaliki krucho - drożdżowe są dłużej świeże, od tradycyjnych drożdżowych.

  • Bardzo kruche i delikatne, rogaliki z nadieniem.

  • Kruche na zewnątrz, mięciutkie w środku – takie właśnie są rogaliki krucho-drożdżowe. Ich przygotowanie jest proste, ciasto nie wymaga zbyt wiele pracy a sam efekt końcowy zadowoli każde podniebienie. Do nadzienia możemy użyć dowolnej marmolady, konfitury lub kremu czekoladowego – wszystko zależy od naszych upodobań.

  • Te rogaliki są uwielbiane przez moją rodzinkę :) Od dawna za mną chodziły aż w końcu nadeszła pora aby je znowu zrobić ;) zawsze gdy je robię to 2 rodzaje z jabłkiem i z marmoladą

  • dzieci uwielbiaja szczególnie gdy zrobie z kremem czekoladowym(nutella)

  • Szybkie łatwe. Idealne do przyrządzania w Thermomixie.

  • Najlepsze świeże. Od razu znikają z talerza.

Artykuły na temat: rogaliki krucho-drożdzowe
  • Rogaliki krucho-drożdżowe

    Te rogaliki, do których zrobienia nie używa się jajek, zawsze się udają i są naprawdę pyszne. Można je nadziewać dowolną konfiturą, marmoladą (idealna, bo nie wypływa w trakcie pieczenia), nadzieniem makowym lub serowym. Polecam!:)

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Bardzo kruche i lekkie rogaliki drożdżowe.

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    Kruche rogaliki z nadzieniem Składniki na 16-24 sztuki: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej oraz 1/3 szklanki mąki do posypania stolnicy i blachy do pieczenia, kostka masła, 2 żółtka, 2 łyżki gęstej(...) podstawy trójkąta, a następnie lekko zagnij rogi każdego rogalika. 3. Rogaliki ułóż na posypanej mąką blasze. Możesz je jeszcze posmarować z wierzchu roztrzepanym żółtkiem i posypać grubym cukrem...

  • Gdy pakujemy się do pracy, w podróż czy na wycieczkę, zastanawiamy się, co zabrać do jedzenia. Pozornie to sprawa łatwa, przygotowujemy kanapki i ruszamy w drogę. Ale czy jesteśmy skazani wyłącznie na kanapki? Fot. 123RF/Picsel Nie mamy nic przeciwko poczciwym kanapkom. W końcu to nasza kultura śniadaniowa - kultywowana, przez większość Polaków. Zresztą dwie kromki pieczywa i ulubione dodatki, bo tak właśnie wyglądają przenośne śniadania, wcale nie muszą być nudne, o czym przekonywaliśmy w...

  • ...słoneczny i mroźny. Jak tu jestem tyle lat, nie widziałam tyle śniegu i takiego mrozu. Pierwsze białe święta w tym kraju. Upiekłyśmy chleb, rogaliki krucho-drożdzowe, bo te ze środy córka zabrała na wizytę do...

  • Sądząc po przepisach, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu, większość z was nabrała ochoty na słodkości. A może to oznaka zbliżających się świąt? Mogłoby się wydawać, że na bożonarodzeniowe przygotowania jest jeszcze zbyt wcześnie. Jednak naszym zdaniem, warto już teraz rozpocząć wstępne planowanie świątecznego menu oraz kolekcjonowanie ciekawych przepisów. Wiele wskazuje na to, iż podzielacie naszą opinię w tej kwestii. W ubiegłym miesiącu najchętniej poszukiwaliście przepisów...

  • W menu Wiktorii pojawiły się cake popsy, kruche rogaliki z serem i owsiane ciasteczka. Które z tych smakołyków przypadło do gustu dzieciakom najbardziej? Kruche rogaliki serem:20 g drożdży (świeżych) 60 ml śmietany 18%2 jajka 200 g mąki125 g masła2 łyżki cukru Nadzienie:400 g twarogu niemielonego w kostce (półtłustego lub tłustego)2 żółtka4-5 łyżek drobnego cukru do wypieków z wanilią Drożdże rozpuścić w śmietanie, dodać żółtko i całe jajko. Mąkę posiekać z masłem i dodać do drożdży,...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...