• Informacje na temat:

    rogaliki drożdżowe z dzemem

Przepisy na temat: rogaliki drożdżowe z dzemem
Artykuły na temat: rogaliki drożdżowe z dzemem
  • Rogaliki z nadzieniem

    .... W zależności od wielkości rogali, jakie chcemy upiec, pokrój ciasto na 8, albo na 16 części. Na każdym trójkącie wyłóż łyżeczkę kremu czekoladowego lub dżemu z czarnej porzeczki. Rogaliki zwijaj od najszerszej części trójkąta do najwęższej. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Piecz ok. 15-20 minut. Przed podaniem posyp rogaliki cukrem pudrem. Zobacz także:

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • O której jadać posiłki?

    ...z pełnoziarnistego makaronu, kaszy lub brązowe go ryżu z grillowanym kurczakiem  i warzywami, polana 2 łyżkami oliwy. Pamiętaj o deserze! Kisiel owocowy, ciasto drożdżowe, sorbet dodadzą ci teraz energię...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Śniadania na świecie

    .... Najpopularniejsze są oczywiście bagietki, ale powodzeniem cieszą się również chleby, np. z dodatkiem bakalii lub koziego sera oraz ciasta drożdżowe. Guten tag Ze słonecznego południa przenosimy się(...), kiełbaski, ziemniaki smażone (tzw. hash browns ), tosty czy naleśniki (w Kanadzie polewane syropem klonowym). Popularne są również muffinki oraz rogaliki z dżemem. Amerykanie piją bardzo dużo kawy (stąd...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    Kruche rogaliki z nadzieniem Składniki na 16-24 sztuki: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej oraz 1/3 szklanki mąki do posypania stolnicy i blachy do pieczenia, kostka masła, 2 żółtka, 2 łyżki gęstej(...) podstawy trójkąta, a następnie lekko zagnij rogi każdego rogalika. 3. Rogaliki ułóż na posypanej mąką blasze. Możesz je jeszcze posmarować z wierzchu roztrzepanym żółtkiem i posypać grubym cukrem...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Mówiąc dżem zazwyczaj mamy na myśli wyłącznie śniadanie, warto jednak czasem zejść z utartych, kulinarnych szlaków. Wszystko po to, by zupełnie świeżym okiem spojrzeć na dobrze nam znane dania i produkty. Jeśli lubicie kulinarne eksperymenty, z pewnością chociaż raz próbowaliście połączenia słodkich produktów z pozornie niepasującymi do nich produktami. Okazuje się jednak, że w daniach wytrawnych nabierają one zupełnie nowego smaku, stanowiąc doskonałe tło dla pozostałych składników. Sery i...