• Informacje na temat:

    rogaliki drożdżowe miekkie

Przepisy na temat: rogaliki drożdżowe miekkie
  • Drożdżówki ze śliwkami

    ...przygotowywania ciasta drożdżowego ze śliwkami jest mnóstwo. Bardzo pięknie wyglądają np. minidrożdżówki upieczone w kokilkach i podane w nich na stół. Rogaliki, bułeczki lub chałki drożdżowe możesz nadziać(...) pieczenia, tak by się stykały. Każdą kulkę posmaruj wodą lub roztrzepanym jajkiem. Rosnąc, skleją się - da to ciekawy efekt. Po upieczeniu łatwo je rozdzielisz. A może z kruszonką? Drożdżowe babeczki ze...

  • Smak dzieciństwa.

  • I kolejna propozycja drożdżowych rogalików z ciasta przygotowanego na bazie maślanki...polecam!

  • Rogaliki drożdżowe z kremem lub marmoladą

  • Pyszne drożdżowe rogaliki :) Przepis znaleziony w internecie :)

  • Jak chce się coś słodkiego to rogaliki drożdżowe. Przepis mojej teściowej. Ta porcja wystarcza na około 16 rogalików

  • Przepyszne rogaliki na każdą okazję, bez jaj.

  • Pyszne rogaliki:)przepis dostałam od siostry.

  • Pyszne rogaliki z ulubioną marmoladą lub dżemem u mnie śliwkowym.

  • Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)

Artykuły na temat: rogaliki drożdżowe miekkie
  • Śniadania na świecie

    .... Najpopularniejsze są oczywiście bagietki, ale powodzeniem cieszą się również chleby, np. z dodatkiem bakalii lub koziego sera oraz ciasta drożdżowe. Guten tag Ze słonecznego południa przenosimy się(...), kiełbaski, ziemniaki smażone (tzw. hash browns ), tosty czy naleśniki (w Kanadzie polewane syropem klonowym). Popularne są również muffinki oraz rogaliki z dżemem. Amerykanie piją bardzo dużo kawy (stąd...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Bułeczki i spółka

    O cieście drożdżowym Z ziemniakiem wyrośnie Ciasto drożdżowe bardzo ładnie nam wyrośnie, jeżeli dodamy do niego ugotowany, a po wystudzeniu drobno starty na tarce ziemniak (w proporcji: 1 lub 2 ziemniaki na 1 kg mąki). Gęste ciasto Jeżeli podczas wyrabiania ciasto drożdżowe okaże się zbyt gęste, możemy dodać nieco letniego mleka. Jak długo wyrabiać Wyrabianie ciasta drożdżowego...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Gdy pakujemy się do pracy, w podróż czy na wycieczkę, zastanawiamy się, co zabrać do jedzenia. Pozornie to sprawa łatwa, przygotowujemy kanapki i ruszamy w drogę. Ale czy jesteśmy skazani wyłącznie na kanapki? Fot. 123RF/Picsel Nie mamy nic przeciwko poczciwym kanapkom. W końcu to nasza kultura śniadaniowa - kultywowana, przez większość Polaków. Zresztą dwie kromki pieczywa i ulubione dodatki, bo tak właśnie wyglądają przenośne śniadania, wcale nie muszą być nudne, o czym przekonywaliśmy w...

  • Sądząc po przepisach, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu, większość z was nabrała ochoty na słodkości. A może to oznaka zbliżających się świąt? Mogłoby się wydawać, że na bożonarodzeniowe przygotowania jest jeszcze zbyt wcześnie. Jednak naszym zdaniem, warto już teraz rozpocząć wstępne planowanie świątecznego menu oraz kolekcjonowanie ciekawych przepisów. Wiele wskazuje na to, iż podzielacie naszą opinię w tej kwestii. W ubiegłym miesiącu najchętniej poszukiwaliście przepisów...

  • Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich trwa od 1891 roku. Zwyczaj ten rozpoczął się w Poznaniu, jednak z biegiem lat staje się coraz popularniejszy w całej Polsce, a co roku w samej stolicy rogala świętomarcińskiego tylko 11 listopada konsumuje się aż 250 ton tego specjału. Fot. 123RF/Picsel Jest słodki, pełen pysznego nadzienia, a do tego ma niesamowitą historię. Jego wyjątkowość każdego roku przyciąga do stolicy Wielkopolski tysiące turystów. Rogalami świętomarcińskimi Poznaniacy...