• Informacje na temat:

    risotto z kurkami

Przepisy na temat: risotto z kurkami
  • Przepis na risotto z pieczarkami

    Zwieńczeniem polskiego grzybobrania jest najczęściej kosz wypełniony maślakami, prawdziwkami, kurkami i koźlakami. W Polsce występują jednak również gatunki, których znalezienie stanowi spełnienie marzeń wielu grzybiarzy. Mowa o truflach – najdroższych grzybach jadalnych świata, których cenę rekompensuje niezwykle oryginalny aromat przygotowanych z ich wykorzystaniem potraw. Na szczęście istnieją...

  • Delikatne, kremowe risotto z aromatycznymi kurkami

  • Dzięki kolorom nabieram energii

    ...bardzo uniwersalne. Można używać ich i do makaronu i do risotto i do zup. Mamy tutaj wielu gości, którzy zachwycają się naszymi polskimi grzybami. Wiec używajmy ich, oczywiście z rozsądkiem-  powinny...

  • Dobre i proste

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...: 1550 kJ/370 kcal Risotto z boczniakami Składniki na 4 porcje: - 20 g suszonych prawdziwków, - średniej wielkości cebula, - ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju, - 250 g ryżu, - 200 ml wytrawnego...

  • Kurki z suszonymi pomidorami to cudowne połączenie smaków, a jeszcze z dodatkiem szpinaku to przyjemność dla oka i podniebienia. Danie z letniego menu, które na pewno się uda i szybko zniknie z talerza :)

  • No i w końcu zdobyliśmy nasze ukochane kurki. Risotto wyszło wyborne.

  • Przepyszne i proste w przygotowaniu danie, które jest zarazem bardzo efektowne.

  • Sezon grzybowy w pełni.. Zebrane dziś kurki idealnie nadają się do kremowego risotto z kurczakiem! Jeśli jeszcze nie próbowałeś - koniecznie je przygotuj!

  • Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne risotto z kurkami"

Artykuły na temat: risotto z kurkami
  • Risotto z kurkami

    Przygotowanie: 1. Kurki oczyść z igliwia, opłucz, osusz. Cebule oraz czosnek drobno posiekaj. Bulion podgrzej. Na patelni rozgrzej po 2 łyżki oleju i...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Leniwe

    Risotto z kurkami...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Cielecina faszerowana i borowiki oraz Menu na nadchodzacy tydzien.

    ...borowiki byly z regionu. Dalej na polnoc bylo i jest duzo chlodniej wiec grzyby rosna na potege.  W piatkowy wieczor mielismy risotto ze swiezymi borowikami, parmezanem do tego dobry kieliszek Burgunda(...): nalesniki bretonskie z maki gryczanej nadziewane kozim serem i pomidorami do tego cidr; omlet z kurkami i salata; julienne z warzyw, sos sojowy i chinski makaron z pewnoscia tez. Smacznego tygodnia.

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonałe grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. To pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w lasach...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...: 1550 kJ/370 kcal Risotto z boczniakami Składniki na 4 porcje: - 20 g suszonych prawdziwków, - średniej wielkości cebula, - ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju, - 250 g ryżu, - 200 ml wytrawnego...

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...